Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Skupština grada: Milovan Amidžić novi direktor GSP-a, a Ivan Radojičić "Stana"

13.04.2018. 12:19 20:52
Piše:
Izvor: Dnevnik (R. Hadžić)

Skupština grada juče je konstatovala ostavku direktora JGSP „Novi Sad“ Milana Stanivukovića i direktora „Stana“ Milovana Amiyića, i potom Amidžića, postavila za v. d. direktora gradskog prevoznika, dok je za v. d. direktora „Stana“ imenovan Ivan Radojičić.

Ujedno, nakon podnetih ostavki predsednika i člana Nadzornog odbora GSP-a, imenovani su i njihovi naslednici: Miladin Zurovac i Gordana Pirner. Na jučerašnjoj sednici, odbornice i odbornici, između ostalog, saslušali su i izveštaje Gradskog zaštitnika građana, Gradskog pravobranilaštva i Stambene agencije, usvojili su niz urbanističkih planova za pojedine delove grada i prigradskih naselja, odobrili poklon saobraćajnoj policiji u vidu „pikapa“ i usvojili izveštaje o ostvarenim investicijama gradskih preduzeća u prethodnoj godini.

Pre sednice, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je novinarima da veruje da je Milovan Amidžić sposoban da vodi Gradsko saobraćajno preduzeće i odgovori na izazove.

„Meni je do sada pokazao da je sposoban da ide na vrlo zahtevne zadatke i naravno da će imati podršku u tome. Takođe, očekujem i da ima podršku zaposlenih u GSP“, istakao je Vučević.

Vučević je dodao i da je zajednička odluka bivšeg rukovodstva i gradske vlasti bila da dođe do smene u ovom preduzeću. On je napomenuo i da je logičnije da se, kada su narušeni međuljudski odnosi u preduzeću, promeni rukovodstvo, a ne zaposleni.

"Mi ćemo sa novim timom da probamo da oporavimo situaciju, pre svega u pogledu međuljudskih odnosa i posle toga da se pozabavimo ekonomskim stanjem. Da vidimo kako grad treba dalje da pomaže očuvanje javnog prevoza na nivou kakav Novosađani zaslužuju", ekao je Vučević dodajući da je situacija u GSP-u došla do nivoa koji je bio neodrživ. Iz redova opozicije nisu glasali za ove odluke Skupštine, ali su poželeli sreću novizabranima. Za predsednika odborničke grupe Srpske radikalne stranke Đurđa Jakšića, ostavka Stanivukovića je loš potez, “pošto je odavno morao da leti”, dok se njegov kolega iz redova Demokratske stranke Božidar Protić za govornicom upitao zašto je uopšte i poveren tako odgovoran posao čoveku bez kvalifikacija.

Prvih 10 tačka dnevnog reda bavilo se urbanističkim planovima i tu nije bilo neke veće polemike u Velikoj sali Skupštine grada. Kod predloga o poklonu saobraćajnoj policiji opozicija je iskoristila priliku i zatražila da se ponovo Skupština grada informiše o stanju bezbednosti u gradu, što je praksa, kako su naveli, koja je prestala pre dve godine, a da Savet za javni red i mir i bezbednost uzme više učešća kao posrednik u komunikaciji građana i policije. I opozicija i vladajuća koalicija podržali su predlog za dodelu pikapa novosadskim saobraćajcima.

Rasprava se vodila i oko izveštaja o trošenju novca iz Buyetskog fonda za zaštitu životne sredine, jer je opozicija kritikovala što se od više od 250 miliona dinara, 150 miliona dalo „Gradskom zelenilu” da radi poslove koji su već u njegfvoj nadležnosti, a da se 30 miliona utrošilo na 91 projekat nevladinih organizacija, a za šta nema validnih dokaza o realizovanom poslu. Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović potom je izjavila da je “Zelenilo” plaćeno za poslove koji nisu u programu rada tog preduzeća, dok svi projekti imaju iscrpne izveštaje koji su dostupni svima.     

Nakon izveštaja Zaštinika građana opozicija je uputila zamerke na to što „ova institucija ne koristi sva sredstva kako bi zaštitila građane od loših poteza vlasti“, ilustrujući to i daljim postojanjem dimničarine i naplatom troškova izvršitelja „Informatike“.

U izveštaju Pravobranilaštva, istaknut je veliki broj predmeta kojima se bave gradski pravnici, dok je iz redova opozicije ukazano da je broj ujeda pasa porastao za 23 odsto, da je za 18 procenata veći broj nerešenih slučajeva, te da gradu prete veliki sporovi sa Ilijom Devićem i ATP „Vojvodinom“ od ukupno skoro 27 milijardi dinara, sa „Borovica transportom“, gde grad potražuje četiri miliona evra, te sa Sokolskim domom, gde je na reviziji prvostepena presuda kojom se ova zgrada daje u vlasništvo Sokolskom društvu.    

S. Krstić

Autor:
Pošaljite komentar
Stanivuković podneo ostavku na mesto direktora GSP-a

Stanivuković podneo ostavku na mesto direktora GSP-a

11.04.2018. 15:03 15:07
Vozači GSP-a štrajkovali sat vremena, traže veće plate

Vozači GSP-a štrajkovali sat vremena, traže veće plate

21.03.2018. 13:56 14:05