Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Sočne ćufte u paradajz sosu

16.01.2018. 10:49 10:53
Piše:
Foto: pixabay.com

Ukusne i sočne ćuftice možete da poslužite jednostavno uz hleb i vino, a nećete pogrešiti ni ako ih iskombinujete s testeninom, pirinčem ili palentom.

Sastojci:

Za ćufte:

- 4 parčeta hleba,

- 6 kašika mleka,

- 2 kašike parmezana,

- 400 g mlevene junetine,

- 400 g mlevene svinjetine,

- čen belog luka,

- malo peršuna,

- 1 jaje,

- kašičica mlevene paprike

Za sos:

- glavica luka,

- tri čena belog luka,

- 800 g pelata,

- prstohvat mlevene paprike,

- 200 ml crnog vina,

- so i biber po ukusu,

- maslinovo ulje

Priprema:

1. Kriškama hleba odvojiti koricu, pa ih iseći na komadiće i staviti u veliku posudu, a zatim preliti mlekom.

2. Pomešati meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti, pa napraviti loptice.

3. Zagrejati maslinovo ulje i propržiti ćuftice.

4. Izvaditi ih, pa doliti još malo ulja u tiganj. Propržiti beli luk i luk, zatim dodati vino i kuvati dok se ne redukuje i gotovo ne nestane.

5. Ubaciti pelate, so, biber i mlevenu papriku.

6. Kuvati 10 minuta, pa vratite ćuftice i nastaviti s kuvanjem još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a čuftice ne skuvaju.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Bečke kocke

Recept dana: Bečke kocke

12.01.2018. 20:02 20:07
Recept dana: Kolač „tri mleka“

Recept dana: Kolač „tri mleka“

10.01.2018. 19:13 19:19