Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Partizan i Zvezda podelili bodove u derbiju 1:1 (0:0)

13.12.2017. 17:41 20:49
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Fudbaleri Crvene zvezde na zimsku pauzu odlaze sa devet bodova prednosti u odnosu na Partizan, jer su u 156. večitom derbiju sa crno-belima remizirali 1:1 (0:0). Podela bodova je i realan ishod, jer obe ekipe su imali periode dobre igre.

Poučeni lošim iskustvima u prethodnih  par mečeva trener "parnog valjka" Miroslav Đukić formaciju 3-5-2 zamenio je sa 4-4-2, a bek Miletić je ostao na klupi. Veliki peh za crno-bele bilo je odsustvo Zorana Tošića, koji zbog povrede nije mogao da nastupi. S druge strane, crveno-beli su zaigrali u najjačem sastavu, sa izrazito ofanzivnom formacijom.

Od samog početka izabranici Vladana Milojevića krenuli su u žestoki presing, u startu presecajući spora dodavanja večitog rivala. Zvezda je imala inicijativu, ali je i Partizan bio dobar u odbrani i pretio je iz kontranapada. Kao i u većini poslednjih derbija i u ovom je bilo dosta oštrih startova, dosta seckanja igre.

Protokol vremena utakmica se pretvorila u rovovsku borbu, u nastojanja da se osvoji sredina terena. Nije bilo puno toga lepo viđeno, značaj meča je učinio svoje. Prva dobra akcija je bila u 15. minutu kada je Partizan razvio kontru tri na dva, ali je Ožegović nerezonski odlučio da sve završi sam i upropastio šansu za crno-bele. Nedugo potom, za Zvezdu je sa 18 metara šutirao Kanga, ali preko gola. U 29. minutu odličan prodor je viđen Kange, zatim i centaršut, a šut Pešića sa pet metara zaustavio je Stojković.

Golman Partizana i malo potom bio je bolji u duelu sa napadačem Crvene zvzede, ali je bilo jasno da je ekipa iz Ljutice Bogdana bila sve konkretnija. U smiraj prvog poluvremena ipak velika šansa i za Partizan, ali je šut Ožegovića odlučno zaustavio Borjan.


Incidenti

Ni 156. večiti derbi nije moglo da prođe bez incidenata. Pored standardnih bakljada koje priređuju navijači "večitih" sinoćni meč je obeležila i velika tuča pristalica crno-belih na južnoj tribini. Sam sukob trajao je prilično dugo, a završen je kada je u pratnji žandarmerije nekoliko navijača (od kojih su neki bili i goli) odvedeno sa stadiona. U međusobnom sukobu kod navijača crno-belih došlo je i do jedne teže povrede, jer je jedan momak u besvesnom stanju odvezen sa stadiona kolima hitne pomoći.


U nastavku mlak početak i jednih i drugih. Suviše se taktiziralo da bi nešto zanimljivo bilo viđeno. Monotoniju je u 56. minutu prekinuo Kanga čiji je šut sa 20 metara završio tik pored stative. A, koliko je Partizan opasan iz kontranapada videlo se i u 60. minutu. Presečen je jedan napad Crvene zvezde, Ožegović je uzeo loptu, ušao u šesnaesterac, a prekršaj nad njim napravio je Savić.

Sudija Mažić je pokazao na belu tačku, a siguran sa "kreča" bio je Suma. Krenula je Zvezda posle toga agresivnije i u novoj prilici bio je Pešić, ali je Stojković ponovo odlično intervenisao. Nešto kasnije opasn je šut Krstičića, ali je golman crno-belih ponovo nesavladiv. Razvila se potom borba, sevalo je na obe strane pa je publika bila sve zadovoljnija na tribinama. Došlo je i do malih čarki među igračima, pa je 156. večiti derbi imao sve što najveće utakmice u Srbiji inače sadrži. A, u 78. minutu - veliki promašaj Ognjena Ožegovića. Odlično se napadač crno-belih izborio za prostor, šutirao sa sedam metara, ali preko gola.

Da je pogodio, sve bi verovatno bilo rešeno. Umesto toga, u 84. minutu - izjednačenje. Dugo je tekla akcija crveno-belih, lopta je na kraju došla do Boaćija koji je majstorski sproveo u mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i ostalo je miroljubivih 1:1.

I. Lazarević

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 17.000, sudija: Mažić (Vrbas), strelci: Suma u 61. (iz penala) za Partizan, a Baći u 84. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Vulićević, Ostojić, Jevtović, Tavamba (Partizan), Savić (Crvena zvezda).

PARTIZAN: Stojković 8, Vulićević 6, Miletić 6, Ostojić 6, Antonov 6, Jevtović 6 (Radin 6), Everton 7, Suma 7 (Ilić 6), Pantić 6, Ožegović 7 (Jovanović), Tavamba 7.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6, Le Talek 6, Krstičić 7, Kanga 7 (Milijaš), Boaći 7 (Gobeljić), Donald 7, Rodić 6, Stojković 6, Pešić 7, Srnić 6 (Jovičić 6), Savić 6.

 

Kraj utakmice.

Igra se nadoknada.

88. minut: Izmena u Crvenoj zvezdi, strelac gola Boaći ustupa mesto Gobeljiću. Jovanović umesto Ožegovića u Partizanu

84. minut: Crvena zvezda je izjednačila na 1:1. Ričmond Boaći se sjajno snašao nakon velike gužve u kaznenom prostoru, na pas Mičela Donalda, a lopta je prošla pored trojice igrača Partizana i golmana Stojkovića i završila u mreži.

78. minut: Velika prilika za Ožegovića, ali ostalo je 1:0 za Partizan.

75. minut: Žuti karton za Mičela Donalda.



72. minut: Izmena u Partizanu. Izašao je Suma, a ušao Saša Ilić, njegov 30. derbi.

68. minut: Odgovara odličnim udarcem Partizan, Pantić je bio u kontri, šutirao je, Borjan je odbio loptu, trčao je Ožegović ka njoj, ali signaliziran je ofsajd.



66. minut: Sada je Kanga naterao Stojkovića na intervenciju, pa je Krstičić pokušao. Ni minut kasnije novi šut Pešića, sada na "nabačaj" Rodića, opet Stojković brani.



65. minut: Nova šansa za Zvezdu. Pešić je šutirao, a Stojković još jednom odbranio.

62. minut: Strelac je bio Sejduba Suma i Partizan je poveo sa 1:0. 

60. minut: Penal za Partizan.

58. minut: Saradnja Pešića i Rodića po levoj strani, uklizava dobro Suma i lopta ide u korner. Prvi korner za Kangu na meču, lopta je otišla na drugu stativu, ali Pantić je zakasnio sa dodavanjem na suprotnu stranu.

56. Minut: Šansa za Zvezdu. Kanga je šutirao sa 18 metara, ali pored stative Stojkovićevog gola.

51. minut: Žuti karton za Filipa Stojkovića, drugog opomenutog u redovima gostiju.

49. minut: Bakljada na severu, nekoliko je doletelo do gola koji čuva Stojković, pa je bio mali prekid.



46. minut: Drugo poluvreme počinje udarcem Boaćija, ali bez opasnosti.


Utakmiva Mačva - Čukarički završena 1:1.


Kraj prvog poluvremena

45. minut: Najozbiljnija šansa za Partizan, ponovo za Ožegovića. Prihvatio je "špic" crno-belih loptu na ivici kaznenog prostora, raspalio, a Borjan je morao da interveniše. 

42. minut: Potpuni haos na jugu, žandarmerija izvodi određena lica sa stadiona!



35. minut: Kontru Boaćija i Kange "seče" Ostojić faulom nad Gaboncem i za to dobija žuti karton.



31. minut: Pešić ponovo u šansi, ali opet brani Stojković.

29. minut: Prilika za Crvenu zvezdu. Pešić je bio sam na drugoj stativi nakon centaršuta Kange, zastao je Miletić, a Stojković kao rukometni golman brani nogom ovaj udarac. 

28. minut: Žuti karton i za Vujadina Savića zbog faula na Ožegoviću. Pantić preko gola, dosta loše. Nova tuča na južnoj tribini, javljaju naši reporteri.

26. minut: Oštar centaršut Kange iz prekida, a potom sudar Stojkovića i Miletića. 

20. minut:  Nakon jednog duela Marko Jevtović je zaradio povredu i trener Partizana Đukić morao je već u 20. minutu da izvrši prvu izmenu i ubaci Milana Radina.

17. minut: Prilika za Crvenu zvezdu. Kanga je bio u solidnoj poziciji, ali je lopta otišla iznad prečke.

15 minut: Prva šansa za Partizan. Ožegović je prošao po desnoj strani, oslobodio se čuvara, ali je loše šutirao.

14. minut: Usledio je period konfuznije i nervoznije igre, igrači su konstantno prigovarali sudiji Mažiću, a u 14. minutu je kapiten domaće ekipe Miroslav Vulićević u oko udario Pešića i zaradio žuti karton. 

5. minut: Tavamba je dobio žuti karton, jer je neoprezno startovao prilikom ispucavanja Savića i povredio Zvezdinog defanzivca.

1. minut: Zvezda je odmah pripretila centaršutem sa desne strane, ali je Srnićevo ubacivanje izbacio Ostojić. 

Utakmica je počela

Timovi nastupaju u sledećem sastavu:

Partizan: Stojković – Vulićević, Ostojić, Miletić, Antonov – Everton, Jevtović, Pantić, Tavamba, Suma – Ožegović

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rodić – Donald, Kanga, Krstičić, Srnić – Pešić i Boaći

Sudija: Milorad Mažić

Crno-beli dočekuju na svom stadionu dočekati crveno-bele, koji dosta rasterećeniji ulaze u 156. ligaški okršaj jer imaju devet bodova viška.

Takođe, Partizan je tek sedmi po učinku na svom terenu u kompletnoj Superligi – sa pet pobeda, četiri remija i jednim porazom, a trener Miroslav Đukić neće moći da računa na Marka Jankovića, a u prvih 11 nema ni rovitog Zorana Tošića. S druge strane, trener gostiju Vladan Milojević, osim od ranije povređenog Nemanje Radonjića, nema problema sa povređenim igračima, pa je izveo ofanzivnu postavu sa dva napadača.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

SUBOTICA: Spartak - Vojvodina 1:1(1:1)

BAČKA PALANKA: Bačka - Zemun 1:0 (0:0)

IVANJICA: Javor - Napredak 0:1 (0:0)

ČAČAK: Borac - Mladost 1:2 (1:1)

SURDULICA: Radnik - Radnički 0:2 (0:1)

BEOGRAD: Čukarički – Rad 3:0 (2:0)

ŠABAC: Mačva - Voždovac

BEOGRAD: Partizan - Crvena zvezda  1. C. zvezda      21     18     2      1      54:7  56  2. Partizan       21     14     5      2      41:17        47  3. Spartak   22     11     7      4        42:24        40  4. Radnički 22     11     6      5      34:30        39  5. Čukarički        22     11     5      6      27:18        38  6. Voždovac 22     10     6      6      34:19        36  7. Napredak 22     10     4      8      37:32        34  8. Vojvodina        22     9        6      7      23:20        33  9. Mladost   22     8      6      8      30:29        30

10. Radnik      22     7      4      11     25:41        25

11. Mačva       22     7      3      12     25:35        24

12. Zemun        22     5      6      11     16:30        21

13. Bačka        22     5      6      11     19:34        21

14. Borac        22     4      3      15     18:39        15

15. Javor 22     4      3      15     14:35        15

16. Rad    22     4      2      16     18:47        14

Sledeće kolo je na programu 17. februara, a sastaju se: Vojvodina - Voždovac, Čukarički - Mačva, Rad - Radnik, Radnički  - Bačka, Zemun - Borac, Mladost - Partizan, Crvena zvezda - Javor, Napredak - Spartak.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Milojević: Imam "slatke muke", derbi donosi samo tri boda 

Milojević: Imam "slatke muke", derbi donosi samo tri boda 

12.12.2017. 12:55 18:23
Đukić: Nema favorita, ali ovaj derbi je nama važniji

Đukić: Nema favorita, ali ovaj derbi je nama važniji

12.12.2017. 14:56 18:19