Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Marko Ilić svoju budućnost vidi u Voši

20.10.2017. 08:55 08:56
Piše:
Izvor: FK Vojvodina/Marko Ilić

Prolećnu polusezonu 2017. godine mladi golman Vojvodine Marko Ilić (19 godina, visok 191 cm) proveo je na pozajmici u redovima komšijskog Proletera sa Slane bare.

I taman kada je trebao da se vrati u matični klub, čiji je stipendista, razboleo se od mononukleoze, što je automatski značilo i dužu pauzu u njegovoj karijeri. Umesto na terenu, Ilić, inače reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, vreme je provodio lečeći se i čekajući signal doktora da može ponovo  da stane među stative. Ono je, srećom, stiglo i mladi čuvar mreže već se nalazi u punom pogonu, trenirajući zajedno sa Emilom Rockovim, Nikolom Perićem i trenerom golmana  Borisom Nađom.

- Prinudna pauza je potrajala, pa sam tri i po meseca bio odsutan s terena. Vratio sam se pre mesec i po, a aktivno sam s jakim radom počeo pre mesec dana. Nadam se da ću se što pre vratiti u prvobitno stanje i da ću ući u formu. Najvažnije mi je to što sam sada zdrav, a pred sobom imam jedini cilj da se vratim među stative, a ne nedostaju ljubav, strast i volja da u tome uspem – kaže daroviti čuvar mreže.

Konkurencija među golmanima u novosadskom superligašu je veoma jaka. Neprikosnoven je Emil Rockov, a tu je i iskusniji Nikola Perić. Marko je trenutno treći čuvar mreže.

- Teško će mi biti da se izborim za mesto među 18 igrača i svestan sam da mi jedino preostaje da radim, a na treneru je da odluči ko zaslužuje šansu. U tome ne vidim nikakav hendikep, jer sam mlad i vreme radi za mene. Pokušaću da se odbranama na treninzima i prijateljskim utakmicama nametnem, a na šefu je da proceni, kada za to bude došlo vreme, da li zaslužujem da dobijem priliku.

Tokom Ilićeve prinudne pauze u klubu se puno toga dešavalo, pa čak iznenađujuće dobar plasman na tabeli.

- Vojvodina uvek ima kvalitetne fudbalere, tako je i sada. Promenilo se čak dvadesetak igrača, ali sve su to dobri momci, koji uvek daju maksimum na treninzima, zalažu se svim srcem i ne očekujem da će biti bilo kakvog pada u formi ekipe. Čak očekujem da u narednom periodu zaigramo puno bolje.

Neki od Ilićevih vršnjaka, poput Aleksandra Mesarovića i Ranka Veselinovića, već su se nametnuli trenerima i sve češće dobijaju priliku u najjačem timu.O tome da li je spreman da krene njihovim putem, naš sagovornik je rekao:

- Sve će zavisiti od mene samog po tom pitanju. Ne žurim nikuda, mlad sam, a poznato je da golmani malo kasnije sazrevaju. Ne žalim se, koristim svaki trenutak u radu da napredujem, a svestan sam da mi je konkurencija u ovom trenutku izuzetna, jer su Rockov i Perić odlični čuvari mreže. Drago mi je što među nama vlada izvanredna atmosfera, drugari smo, tako da nema ni traga nekakvoj ljubomori ili nekom negativnom osećanju i to me dodatno motiviše. Uz to, imamo sreću što radimo s Borisom Nađom, odličnim stručnjakom, od kojeg možemo puno toga da naučimo.

Mladi ljudi, što je i normalno, imaju sopstevnu viziju svojih karijera. Zanimalo nas je kako to izgleda u slučaju Marka Ilića.

- Rekoh, želim da postanem prvi golman u Vojvodini, a krajnji cilj, što se igranja u Srbiji tiče, mi je da postanem golman seniorske reprezentacije naše zemlje. Što se klupske karijere tiče, voleo bih da jednog dana postanem član engleskog Totenhema, jer već 8-9 godina pratim kako igra ta ekipa i ona mi je omiljena. Ugo Loris mi je golmanski uzor, naravno uz Điđija Bufona, koji je pripadnik stare škole u našem poslu. To bi mi, čini mi se, bila prava kruna karijere. Marko je student prve godine na fakultetu Tims u Novom Sadu.

- Fudbal mi je preokupacija, ali smatram da uvek može da se pronađe dovoljno vremena i za ispunjavanje nekih drugih obaveza. Videćemo kako će to funkcionisati u mom slučaju, a imam odlične primere u kolegama Rockovu i Periću, koji, uz sve dužnosti na fudbalskom terenu, stižu i da uče i daju ispite. Moj stav je da čovek u životu mora da stekne obrazovanje da bi mogao da se može da se bavi i nečim drugim kada završi fudbalsku karijeru – naglasio je Marko Ilić. 

A. Predojević

Čekajući profi ugovor

Marko Ilić je za sada stipendista FK Vojvodina.

- Stipendijski ugovor važi mi još tri meseca, praktično do zime, a očekujem da će mi klub  tada ponuditi da potpišem profesionalnu obavezu. Ukoliko bude tako, ponudu ću sigurno da prihvatim, jer sebe vidim na golu Vojvodine. Došao sam u klub s 11 godina, prošao sam kroz sve njegove kategorije i normalno je to što želim da na golu prvog tima pokažem ono što znam – jasan je Ilić.

Autor:
Pošaljite komentar