Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Evropski derbi, a prazne mreže i srca (video)

27.08.2017. 21:35 22:15
Piše:
Izvor: FoNet

Na talasu uspeha večitih rivala u Ligi Evrope 155. derbi dobio je prefiks evropski, ali ga nije opravdao ni u jednom segmentu.

Potrošeni rivali u slaboj predstavi bez golova i mnogo žara podelili su plen na ravne časti. Utisak je da su oba tima zadovoljna, jer nakon ogromnog fizičkog i psihološkog pražnjenja na međunarodnoj pozornici bilo je važno samo ne izgubiti u derbiju. I ambijent daleko od očekivanog, sa samo 32.000 gledalaca i po našem običaju uz more pirotehnike i dima zbog kojeg je meč u finišu bio nakratko i prekinut. Prazne mreže, prazna i srca ljubitelja fudbala, a bodom su izgleda svi zadovoljni.

Zanimljiv je bio početak derbija u kojem se u centru pažnje našao sudija Grujić. Već u 50. sekundi dodelio je žuti karton Evertonu nakon starta nad Krstičićem, ali samo par minuta kasnije za slučan prekršaj morao je da kazni i Savića, ali to nije učinio. Oba tima bila su na startu obazriva, a Partizan za nijansu agresivniji. Ipak, prva je pripretila Zvezda kada je lopta stigla do Boaćija posle prekida, ali je Stojković bio na mestu.

Sporan detalj zbio se u 14. minutu kada je Donald srušio Tavambu u kaznenom prostoru ali, iako su crno-beli burno reagovali po mišljenju Grujića penala nije bilo. Potom je zapretio Janković iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan. I u 22. minutu još jedna situacija u Zvezdinom šesnaestercu koja je mirisala na penal. Janković je bio u naletu, došlo je do blagog kontakta sa Le Talekom, ali je Grujić zbog navodnog simuliranja vezistu Partizana "počastio" žutim kartonom.

Drugi deo poluvremena pripao je Crvenoj zvezdi. Krstičić je u 34. minutu idealno uposlio Pešića, ovaj je dobro ciljao, Stojković je bio već savladan, ali saveznik gostiju bila je prečka. Već u sledećem minutu sevnula je kontra Zvezde, ali Boaći nije dobro reagovao, lopta je od neravnog terena nepravilno odskočila i prevarila ga. I u 39. minutu lepa akcija Zvezde, Kanga je u svom stilu proigrao Srnića, ali u duelu "jedan na jedan" uspešniji je bio golman Stojković.

I u nastavku se igralo "tvrdo" sa mnogo duela i prekida, a izuzetno malo fudbalskog sadržaja. Kako je vreme odmicalo ritam je padao, praktično za golmane i nije bilo posla. Lopta se kotrljala nekako između dva šesnaesterca, a možda je praktično i jedina prilika viđena u 63. minutu kada Kanga nije iskoristio proigravanja Srnića i iz povoljne pozicije promašio je gol. Trudili su se crno-beli, ali sem raspoloženog Tavambe nisu imali u završnici napada mnogo uspeha.

Pokušao je i Milojević uvođenjem Radonjića da dobije na brzini u fazi napada, ali situacija na terenu se nije bitnije promenila. Svi su na kraju jedva dočekali poslednji zvižduk sudije Grujića i remi koji u ovom času potpuno ispunio ambicije večitih rivala.

Z. Rangelov

Crvena zvezda - Partizan 0:0

BEOGRAD: Stadion "Rajko Mitić", gledalaca 32. 000, sudija: Grujić (Niš). Žuti kartoni: Gobeljić (Crvena zvezda), Everton, Janković, Radin, Đurđević, N. R. Miletić (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković 7, Savić 6, Le Talek 6, Gobeljić 6, Krstičić 6 (Milijaš), Donald 7, Srnić 6 (Ayić), Kanga 6, Pešić 7 (Radonjić), Boaći 6.

PARTIZAN: Stojković 7, Vulićević 6, N. R. Miletić 6, Ostojić 6, N. G. Miletić 6, Radin 6, Everton 7, Janković 6 (Đuričković), Suma 6 (Ilić), Tavamba 7, Đurđević 6.

Janković: Bio je penal; Ostojić: Bolje nije moglo

Fudbaleri Partizana Marko Janković i Bojan Ostojić poručili su da loš teren nije omogućio pravi večiti derbi i da je rezultat bez golova najrealniji.



"Znali smo nas čeka težak meč na izuzetno lošem terenu, šteta je da ovakav derbi prođe bez golova i atraktivnih poteza. Nije loše 0:0, njima bi čak išlo u korist da je teren bio bolji", rekao je Janković novinarima posle utakmice.



On smara da je bio fauliran u kaznenom prostoru Zvezde u prvom poluvremenu kada je dobio žuti karton za simuliranje. 



"Meč je bio dosadan, kao i većina derbija, iako smo hteli da gledamo evropski fudbal. Zvezda je stvorila više šansi, ali ne mogu da kažem da je bila bolja, više se igralo na sredini terena i zato je 0:0 najrealnije".



Defanzivac Bojan Ostojić zadovoljan je što njegov tim nije primio gol.



"Mogu da budem zadovoljan, najbitnije da nismo primili gol, s obzirom da smo pre tri dana imali gostovanje u Mađarskoj", naveo je stameni štoper.



Ostojić se složio sa Jankovićem da je teren bio prepreka za bolju igru.



"Videli ste kako je Boaći katastrofalno promašio loptu iz dobre šanse. Bolje nismo mogli da odigramo, oba tima su dala maksimum", zaključio je Ostojić.

Donald: Samo su padali; Boaći: Voleo bih da ostanem

Fudbaleri Crvene zvezde Mičel Donald i Ričmond Boaći istakli su da žale za propuštenim šansama i trijumfom nad Partizanom u 155. večitom derbiju.



"Imam dvostruki osećaj, propustili smo dosta šansi, igrali smo na svom terenu i kada je tako uvek moraš da pobediš. Nismo izgubili, ne želim da budem negativan, iako smo definitivno bili bolji,", rekao je Donald novinarima posle utakmice.



On je dodao da razliku u ovakvim utakmicama prave realizatorske sposobnosti.



"Dali smo sve od sebe", rekao je Donald i ponovo izrazio želju da ostane u Zvezdi.



Holandski vezista smatra da su fudbaleri Partizana prečesto tražili jedanaesterac.



"Tavamba nije gledao loptu, nego gde ja stojim. Za mene nije penal, previše su tražili kontakt u našem kaznenom peostoru, ne volim to. To nije naš stil, a njihovo je pravo šta traže šta hoće", poručio je Donald.



Njegov saigrač Ričmond Boaći ocenio je da su crveno-beli odigrali dobar meč.



Boaći se osvrnuo na svoj status u trenutku kada se spekuliše da bi mogao da pojača Kopenhagen u transferu vrednom četiri miliona evra.



"Zvezdin sam igrač sada. Ko ne bi voleo da igra pred ovakvim Zvezdinim navijačima i u ovakvoj zemlji", ostao je "zakopčan" golgeter Zvezde.



Napadač iz Gane prokomentarisao je njegovu šansu iz prvog poluvremena kada mu je lopta loše odskočila od busen.



"Da li ste gledali utakmicu i teren? Imao sam šansu, ali teren je učinio svoje. Osećam se loše zbog toga", zaključio je Boaći.

Đukić: Pravedan rezultat; Milojević: Bili bolji po šansama

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da je remi bez golova realan rezultat, dok kolega sa klupe Crvene zvezde Vladan Milojević smatra da je njegov tim po broju šansi zaslužio da slavi.



"Derbi je prošao u fer igri, težak meč posle velikog umora koje su imale obe ekipe, tvrda utakmica na teškom terenu. Obe ekipe su htele da idu na mini pauzu bez puno rizika. Mislim da je ovaj rezultat najpravedniji", rekao je Đukić na konferenciji za medije posle utakmice.



On je priznao da se plašio da će njegov tim posle gostovanja u Mađarskoj biti "mrtav" i ispražnjen na osnovu utiska na treningu.



"Potrošili smo se dosta, pre svega emitovino, posle velikog uspeha i plasmana u Ligu Evrope. Zadovoljan sam viđenim", rekao je Đukić, pohvalivši golmana Vladimira Stojkovića da je pokazao zašto je doveden da pravi razliku.



Đukić nije mogao da kaže da li je prvi napadač Uroš Đurđević odigrao poslednji meč u Partizanu.



Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije zadovoljan nerešenim rezultatom.



"Na poluvremenu se video umor kod igrača, koliko je realan da bude ovaj rezultat ne znam, ali svakako smo po šansama mi bili bolji. Nije moglo više da se očekuje od derbija, obe ekipe su dale maksimum", rekao je Milojević.



Milojević se složio sa Đukićem da je Stojković imao svoje veče.



"Stojković je uveo Partizan u Ligu Evrope. Teren treba da se zameni, on je takav kakav jeste, i čekalo se da prođu ove utakmice kako bi se to odradilo. Ne znam da li je ovo bio poslednji meč Boaćija u dresu Zvezde", zaključio je Milojević.

Autor:
Pošaljite komentar
Uživo: Crvena zvezda-Partizan 0:0 (0:0)

Uživo: Crvena zvezda-Partizan 0:0 (0:0)

27.08.2017. 18:13 20:56