clear sky
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Европски дерби, а празне мреже и срца (видео)

27.08.2017. 21:35 22:15
Пише:
Извор: FoNet

На таласу успеха вечитих ривала у Лиги Европе 155. дерби добио је префикс европски, али га није оправдао ни у једном сегменту.

Потрошени ривали у слабој представи без голова и много жара поделили су плен на равне части. Утисак је да су оба тима задовољна, јер након огромног физичког и психолошког пражњења на међународној позорници било је важно само не изгубити у дербију. И амбијент далеко од очекиваног, са само 32.000 гледалаца и по нашем обичају уз море пиротехнике и дима због којег је меч у финишу био накратко и прекинут. Празне мреже, празна и срца љубитеља фудбала, а бодом су изгледа сви задовољни.

Занимљив је био почетак дербија у којем се у центру пажње нашао судија Грујић. Већ у 50. секунди доделио је жути картон Евертону након старта над Крстичићем, али само пар минута касније за случан прекршај морао је да казни и Савића, али то није учинио. Оба тима била су на старту обазрива, а Партизан за нијансу агресивнији. Ипак, прва је припретила Звезда када је лопта стигла до Боаћија после прекида, али је Стојковић био на месту.

Споран детаљ збио се у 14. минуту када је Доналд срушио Тавамбу у казненом простору али, иако су црно-бели бурно реаговали по мишљењу Грујића пенала није било. Потом је запретио Јанковић из слободног ударца, али није био прецизан. И у 22. минуту још једна ситуација у Звездином шеснаестерцу која је мирисала на пенал. Јанковић је био у налету, дошло је до благог контакта са Ле Талеком, али је Грујић због наводног симулирања везисту Партизана "почастио" жутим картоном.

Други део полувремена припао је Црвеној звезди. Крстичић је у 34. минуту идеално упослио Пешића, овај је добро циљао, Стојковић је био већ савладан, али савезник гостију била је пречка. Већ у следећем минуту севнула је контра Звезде, али Боаћи није добро реаговао, лопта је од неравног терена неправилно одскочила и преварила га. И у 39. минуту лепа акција Звезде, Канга је у свом стилу проиграо Срнића, али у дуелу "један на један" успешнији је био голман Стојковић.

И у наставку се играло "тврдо" са много дуела и прекида, а изузетно мало фудбалског садржаја. Како је време одмицало ритам је падао, практично за голмане и није било посла. Лопта се котрљала некако између два шеснаестерца, а можда је практично и једина прилика виђена у 63. минуту када Канга није искористио проигравања Срнића и из повољне позиције промашио је гол. Трудили су се црно-бели, али сем расположеног Тавамбе нису имали у завршници напада много успеха.

Покушао је и Милојевић увођењем Радоњића да добије на брзини у фази напада, али ситуација на терену се није битније променила. Сви су на крају једва дочекали последњи звиждук судије Грујића и реми који у овом часу потпуно испунио амбиције вечитих ривала.

З. Рангелов

Црвена звезда - Партизан 0:0

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 32. 000, судија: Грујић (Ниш). Жути картони: Гобељић (Црвена звезда), Евертон, Јанковић, Радин, Ђурђевић, Н. Р. Милетић (Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић 7, Савић 6, Ле Талек 6, Гобељић 6, Крстичић 6 (Милијаш), Доналд 7, Срнић 6 (Ayić), Канга 6, Пешић 7 (Радоњић), Боаћи 6.

ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Вулићевић 6, Н. Р. Милетић 6, Остојић 6, Н. Г. Милетић 6, Радин 6, Евертон 7, Јанковић 6 (Ђуричковић), Сума 6 (Илић), Тавамба 7, Ђурђевић 6.

Јанковић: Био је пенал; Остојић: Боље није могло

Фудбалери Партизана Марко Јанковић и Бојан Остојић поручили су да лош терен није омогућио прави вечити дерби и да је резултат без голова најреалнији.



"Знали смо нас чека тежак меч на изузетно лошем терену, штета је да овакав дерби прође без голова и атрактивних потеза. Није лоше 0:0, њима би чак ишло у корист да је терен био бољи", рекао је Јанковић новинарима после утакмице.



Он смара да је био фаулиран у казненом простору Звезде у првом полувремену када је добио жути картон за симулирање. 



"Меч је био досадан, као и већина дербија, иако смо хтели да гледамо европски фудбал. Звезда је створила више шанси, али не могу да кажем да је била боља, више се играло на средини терена и зато је 0:0 најреалније".



Дефанзивац Бојан Остојић задовољан је што његов тим није примио гол.



"Могу да будем задовољан, најбитније да нисмо примили гол, с обзиром да смо пре три дана имали гостовање у Мађарској", навео је стамени штопер.



Остојић се сложио са Јанковићем да је терен био препрека за бољу игру.



"Видели сте како је Боаћи катастрофално промашио лопту из добре шансе. Боље нисмо могли да одиграмо, оба тима су дала максимум", закључио је Остојић.

Доналд: Само су падали; Боаћи: Волео бих да останем

Фудбалери Црвене звезде Мичел Доналд и Ричмонд Боаћи истакли су да жале за пропуштеним шансама и тријумфом над Партизаном у 155. вечитом дербију.



"Имам двоструки осећај, пропустили смо доста шанси, играли смо на свом терену и када је тако увек мораш да победиш. Нисмо изгубили, не желим да будем негативан, иако смо дефинитивно били бољи,", рекао је Доналд новинарима после утакмице.



Он је додао да разлику у оваквим утакмицама праве реализаторске способности.



"Дали смо све од себе", рекао је Доналд и поново изразио жељу да остане у Звезди.



Холандски везиста сматра да су фудбалери Партизана пречесто тражили једанаестерац.



"Тавамба није гледао лопту, него где ја стојим. За мене није пенал, превише су тражили контакт у нашем казненом пеостору, не волим то. То није наш стил, а њихово је право шта траже шта хоће", поручио је Доналд.



Његов саиграч Ричмонд Боаћи оценио је да су црвено-бели одиграли добар меч.



Боаћи се осврнуо на свој статус у тренутку када се спекулише да би могао да појача Копенхаген у трансферу вредном четири милиона евра.



"Звездин сам играч сада. Ко не би волео да игра пред оваквим Звездиним навијачима и у оваквој земљи", остао је "закопчан" голгетер Звезде.



Нападач из Гане прокоментарисао је његову шансу из првог полувремена када му је лопта лоше одскочила од бусен.



"Да ли сте гледали утакмицу и терен? Имао сам шансу, али терен је учинио своје. Осећам се лоше због тога", закључио је Боаћи.

Ђукић: Праведан резултат; Милојевић: Били бољи по шансама

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је да је реми без голова реалан резултат, док колега са клупе Црвене звезде Владан Милојевић сматра да је његов тим по броју шанси заслужио да слави.



"Дерби је прошао у фер игри, тежак меч после великог умора које су имале обе екипе, тврда утакмица на тешком терену. Обе екипе су хтеле да иду на мини паузу без пуно ризика. Мислим да је овај резултат најправеднији", рекао је Ђукић на конференцији за медије после утакмице.



Он је признао да се плашио да ће његов тим после гостовања у Мађарској бити "мртав" и испражњен на основу утиска на тренингу.



"Потрошили смо се доста, пре свега емитовино, после великог успеха и пласмана у Лигу Европе. Задовољан сам виђеним", рекао је Ђукић, похваливши голмана Владимира Стојковића да је показао зашто је доведен да прави разлику.



Ђукић није могао да каже да ли је први нападач Урош Ђурђевић одиграо последњи меч у Партизану.



Тренер Црвене звезде Владан Милојевић није задовољан нерешеним резултатом.



"На полувремену се видео умор код играча, колико је реалан да буде овај резултат не знам, али свакако смо по шансама ми били бољи. Није могло више да се очекује од дербија, обе екипе су дале максимум", рекао је Милојевић.



Милојевић се сложио са Ђукићем да је Стојковић имао своје вече.



"Стојковић је увео Партизан у Лигу Европе. Терен треба да се замени, он је такав какав јесте, и чекало се да прођу ове утакмице како би се то одрадило. Не знам да ли је ово био последњи меч Боаћија у дресу Звезде", закључио је Милојевић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Уживо: Црвена звезда-Партизан 0:0 (0:0)

Уживо: Црвена звезда-Партизан 0:0 (0:0)

27.08.2017. 18:13 20:56