Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Partizan bez prednost pred revanš sa Videotonom

17.08.2017. 22:55 23:53
Piše:
Izvor: Miroslav Vulićević, foto: Tanjug (Zoran Žestić)

Fudbaleri Partizana remizirali su u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope sa mađarskim Videotonom - 0:0. Crno-beli će imati težak posao u revanšu da poprave utisak, jer u Humskoj nisu puno pokazali.

Dva tima koje ne vole kalkulacije odlučno su počeli duel. Gosti su odmah ostavili ozbiljniji utisak, nalazili su rupe u postavci domaćina i stizali do šesnaesterca. Na drugoj strani Partizan je kroz dubinske lopte dolazio do solidnih situacija, tako da se igralo pred golovima dva rivala. „Valjak“ je u 9. minutu imao dobru šansu, ali Tavamba nije ni pokušao da reaguje na izuzetan centaršut Vulićevića i prilika je propala. Nešto kasnije, solidan pokušaj Đurđevića sa distance, ali tik pored gola. Vremenom utakmica je ušla u nešto drugačiji ritam, vodila se velika borba na sredini terena, a dva rivala su dosta grešila u predaji lopte. Sigurno je na to uticala i nefudbalska atmosfera pred samo stotinak navijača mađarskog kluba kojima je UEFA dozvolila da prisustvuju meču.

Novo uzbuđenje viđeno je u 35. minutu, i to kakvo! Đurđević je povukao kontru, lopta je na boku stigla do Vulićevića, koji je šutirao, ali je Kovačik odbranio. „Valjak“ je nešto kasnije imao i sreće, kada je Šćepović loše odreagovao usamljen pred golom crno-belih, posle centaršuta Lazovića.

Po završetku prvog dela igre stekao se utisak da su meč igrala dva prosečna rivala i da utakmica nije bila na nivou plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Partizan je u nastavak ušao nešto angažovanije i odbrana gostiju se sve više povijala. Centralna figura bio je Marko Janković koji je svojim prodorima unosio pometnju u redove Mađara. Ali, u odsutnim momentima crno-beli su grešili i ostajali bez šansi za gol. Gosti su pretili iz kontri i posle jedne takve dobili su korner nakon kojeg je Juhas zamalo šutirao pored gola. Mora se priznati da su gosti posle bili opasniji i da su nekako bolje stajali na terenu. Taktički je Marko Nikolić odlično postavio igru.

Crno-beli nisu smogli snage da do kraja učine nešto više i u revanšu će morati dobro da se pomuče ukoliko žele prolaz dalje. Posebno, ako se uzme da ih je Stojković spasao poraza u 90. minutu posle šanse Patkajia.

I. Lazarević

Partizan - Videoton 0:0 (0:0)

BEOGRAD: Stadion Partizana, bez gledalaca, sudija: Biton (Škotska). Žuti kartoni: Ostojić, Radin (Partizan), Fijola, Solnoki (Videoton).

PARTIZAN: Stojković 7, Tavamba 6, Vulićević 7, Janković 7 (Đuričković 6), Suma 6 (Ilić 6), Jevtović 6, Ostojić 6, N. G. Miletić 6, Radin 7, Đurđević 6 (Jovanović 6), N. R. Miletić 6.

VIDEOTON: Kovačik 6, Fijola 6, Lazović 7, Hayić 6 (Gereši 7), Nego 6, Patkaji 6, Henti 6 (Marić 6), Stopira 6, Juhas 7, Solnoki 6, Šćepović 6 (Sabo 6).

Đurđević: Ne znam zašto mi je poništen gol

Uroš Đurđević je posle meča rekao da ne zna zašto mu je poništen gol. Napadač Partizana je u 69. minutu zatresao mrežu, ali je previše koristio ruke, pa je sudija dosudio faul u napadu.

"Ne znam zašto mi je poništen gol", rekao je kratko Đurđević.

Na utakmici je viđen dosta spor tempo, a Uroš smatra da je posledica toga dosta odigranih utakmica u poslednjih nekoliko nedelja.

"Bilo je dosta teško za igru, jer smo poslednjih mesec dana odigrali dosta mečeva. Igramo sreda, subota... oni su malo odmorniji. Ovo je za nas dobar rezultat, ostaje žal što nismo postigli gol, ali najvažnije da nismo primili", kazao je on, a potom i dodao.

"Očekivali smo ovakvu igru od Videotona, da nas čekaju i ponekad napadnu, a na kraju su imali i dobru priliku, ali je Stojke odbranio".

Stojković: Oni su čekali jednu šansu

Vladimir Stojković jedan je od junaka Partizana, pošto je uspeo da odbrani stopostotnu priliku u finišu utakmice protiv Videotona.

Povratnik u klub rekao je da je očekivao "ovakvu" igru od Marka Nikolića.

"Ne smem sad da se izrazim, jer nije malo... Očekivao sam od Nikolića da će to malo da bude (njighova igra) na k, tako sam rekao da igramo i mi. Oni su čekali jednu šansu i cela ekipa im je bila nameštana da tako igraju, da daju taj jedan gol u gostima, koji bi ih odveo u Ligu Evrope", rekao je Stojković.

Golman Partizana kazao je da je ispoštovan dogovor iz svlačionice, a to je da se ne primi gol.

"Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice da ne primimo gol. Sad znamo da nas neki nerešen rezultat u gostima vodi dalje, a igrali smo protiv ekipe koja je prošla Bordo. Imaju trenera koji nas mnogo dobro poznaje i bila je mnogo teška utakmica, pihički i fizički, tako da se završilo dobro po nas. 

BARAŽ ZA LIGU EVROPE

Apolon (L) - Midtjiland 3:2

BATE Borisov - Oleksandrija 1:1

Dinamo (Z)- Skenderbeg 1:1

Krasnodar - Crvena zvezda 3:2

Hafnarfjordur - Braga 1:2

Vardar - Fenerbahče 2:0

PAOK - Ostersund 3:1

Viktoria (P) - Larnaka 3:1

Altah - Makabi 0:1

Ludogorec - Suduva 2:0

Panatinaikos - Atletik 2:3

Milan -  Škendija 6:0

Ajaks - Rozenborg 0:1

Klub Briž - AEK 0:0

Domžale - Olimpik (M) 1:1

Viitorul - Salzburg 1:3

Legija  - Šerif 1:1

Osijek - Austrija 1:2

Partizan - Videoton 0:0

Everton - Hajduk 2:0

Maritimo - Dinamo (K) 0:0

Autor:
Pošaljite komentar