Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pileći bataci u saftu

02.08.2017. 09:12 09:17
Piše:
Foto: pixabay.com

Batačići nikad nisu bili „slađi“. Slobodno ubacite u jenu i neku glavicu luka više, posebno ako čak i više od mesa volite „moču“.

Sastojci:

- 8 pilećih bataka

- 4 glavice luka,

- 2 čena belog luka,

- vegeta,

- so i biber,

- 1/2 dl maslinovog ulja

Priprema:

1. Batake, par sati pre pečenja, začiniti vegetom, uviti u foliju i ostaviti u frižideru.

2. Luk iseći na ploške, beli luk prepoloviti, pa sve staviti u vatrostalnu posudu zajedno sa batacima.

3. Zaliti uljem i peći prekriveno folijom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni nekih 40 minuta.

4. Skinuti foliju okrenuti bate i vratiti u renu da višak tečnosti ispari, a meso se zarumeni.

5. Poslužiti uz pečene krompiriće i salatu po želji.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Gvakamole sos

Recept dana: Gvakamole sos

28.07.2017. 15:39 15:41
Recept dana: Fritata sa sirom, slaninom i paradajzom

Recept dana: Fritata sa sirom, slaninom i paradajzom

24.07.2017. 15:20 15:24