Recept dana: Pileći bataci u saftu
02.08.2017.
09:12
09:17
Komentari (0)
Batačići nikad nisu bili „slađi“. Slobodno ubacite u jenu i neku glavicu luka više, posebno ako čak i više od mesa volite „moču“.
Sastojci:
- 8 pilećih bataka
- 4 glavice luka,
- 2 čena belog luka,
- vegeta,
- so i biber,
- 1/2 dl maslinovog ulja
Priprema:
1. Batake, par sati pre pečenja, začiniti vegetom, uviti u foliju i ostaviti u frižideru.
2. Luk iseći na ploške, beli luk prepoloviti, pa sve staviti u vatrostalnu posudu zajedno sa batacima.
3. Zaliti uljem i peći prekriveno folijom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni nekih 40 minuta.
4. Skinuti foliju okrenuti bate i vratiti u renu da višak tečnosti ispari, a meso se zarumeni.
5. Poslužiti uz pečene krompiriće i salatu po želji.