Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(INTERVJU) Nemanja Subotić: Golovi su sastavni deo fudbala

31.07.2017. 20:25 20:31
Piše:
Izvor: Nemanja Subotić (s loptom) u duelu s Čukaričkim, foto: J. Grlić

Budemo li iskreni, malo ko je očekivao od fudbalera Vojvodine da posle dva prvenstvena kola u Superligi Srbije crveno-beli budu na deobi prvog mesta.

Burni događaji tokom letnje pauze, a onda i rana eliminacija iz Evrope, mislilo se, ostaviće i te kako vidljivog traag na crveno-bele, ali oni su, baš kada im je bilo najteže, rešili da pokažu suprotno. Najpre su srušili Čukarički na svom terenu, a onda i trijumfalno prošli kroz Surdulicu. Radnik su savladali sa 4:0, a iz redova rivala stižu ocene da ih, od kada su u elitnoj ligi srpskog fudbala, niko tako nije nadigrao.

Vrata ka trijumfu u prošlom kolu Novosađanima je širom otvorio Nemanja Subotić, mladić koji je u ovom prelaznom roku stigao na “Karađorđe” iz redova prvoligaša Budućnosti iz Dobanovaca.

“Spremili smo se dobro za tu utakmicu, jer smo znali da nas očekuje duel s dobrom ekipom Radnika”, zadovoljno je rekao Subotić.

“Odlično smo otvorili susret, već u 9. minutu postigao sam vodeći pogodak i posle toga, a posebno nakon drugog gola koji je postigao Filip Malbašić, bilo nam je puno lakše da igramo. Bio je to moj prvenac u dresu Vojvodine i jako mi je i drag i važan, jer sam igrač koji je navikao da postiže golove i kada nije tako, nisam to ja. U Budućnosti sam tokom dve sezone bio najbolji strelac i verujem da ću golgetersko umeće nastaviti da pokazujem i u novoj sredini.”


Lakše je u Superligi

Igrate debitantsku sezonu u superligaškom takmičenju, pa je logično pitanje da li je lakše u elitnoj diviziji, ili je to igranje u drugom rangu po kvalitetu?

“Teže je, po meni, igrati u Prvoj ligi Srbije, jer tamo nema toliko školovanih fudbalera i mnogo je teže doći do lopte, a samim tim i do prilike za postizanje gola”, kategoričan je bio Nemanja.

“U Superligi u veznom redu postoji puno odličnih fudbalera koji vas snabdevaju upotrebljivim loptama, pa je, samim tim, mnogo lakše naći se u šansama.”


Imali ste priliku i u 85. minutu da se upišete u listu strelaca, kada ste, posle nove sjajne solo-akcije, izbili pred golmana Radnika?

“Imao sam šansu, ali Čančarević bio pribran. Srećom, Bempah je sve to lepo ispratio i poslao loptu u mrežu, postavivši konačnih 4:0. Najvažnije je to što smo ispunili cilj, srušili lošu tradiciju u duelima s Radnikom i s još više samopouzdanja gledamo ka onome što sledi, a to je utakmica u subotu s Bačkom, u Novom Sadu. Najteže je pobeđivati u “unapred dobijenim” susretima i upravo zbog toga moraćemo ponovo jako da uđemo u duel i da pokušamo što pre da postignemo gol. Uspemo li, biće nam puno lakše da igramo, ali smo svesni da je pred nama još jedan izazov.”

Kakva je sada atmosfera unutar ekipe iz Novog Sada?

“Posle eliminacije iz Evrope, atmosfera je bila poljuljana i javile su se sumnje u pogledu kvaliteta kojim raspolažemo. Mi smo, međutim, bili svesni da veliki rad mora da nam se kad-tad isplati i videlo se to već u utakmici sa Čukaričkim. Pobedili smo, podigla se i atmosfera i sada s mnogo više vere u sopstvene mogućnosti gledamo u budućnost.”


Isto, a drugačije

U ekipi Budućnosti bili ste dokazani strelac. Da li se, dolaskom u Novi Sad, vaša uloga u timu promenila?

“Igrao sam na istoj poziciji, ali sam bio relaksiraniji kada je igra u defanzivi u pitanju”, objasnio je Subotić.

“Ostajalo mi je više snage i prostora za napadačke zadatke. Sada imam mnogo više obaveza u odbrani, pomažem po levoj strani Burekoviću, ali mi to nije problem.”


A upravo budućnost vam, u roku od samo sedam dana, donosi tri utakmice. Posle susreta s Bačkom, gostujete u Borcu u Čačku, a onda, kao šlag na tortu, dolazi novosadski derbi s Partizanom?

“Ako savladamo Bačkopalančane, a verujem da hoćemo, u Čačak ćemo putovati s istom ambicijom, odnosno sa željom da osvojimo sva tri boda. To nije nerealno, a onda bismo, s maksimalnim učinkom, dočekali derbi s crno-belima u kojem bi imali šansu da odigramo rasterećeno. Imamo kvalitet i važno je da ga na terenu pokazujemo, a ako bude sve onako kako priželjkujemo, ko zna šta može da se dogodi u duelu sa šampionom.”

Iako je rano za prognoze tog tipa, ipak nas zanima gde Vojvodinu vidite na kraju ovog prvenstva?

“Najvažnije je da se pridržavamo rada, reda i discipline i biće sve onako kako želimo da bude. Timovi koji treniraju i igraju na taj način, kad-tad naplate veliki uloženi trud i zaista verujem da nam je mesto u vrhu tabele, odnosno da je realno da na kraju prvenstva budemo među tri prvoplasirane ekipe. Na to nas, uostalom, obavezuje ime Vojvodine i nastojaćemo da opravdamo to što nosimo dres ovog kluba”, s puno optimizma poručio je Nemanja Subotić.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Važna pobeda fudbalera Vojvodine, ali bez prava na euforiju

Važna pobeda fudbalera Vojvodine, ali bez prava na euforiju

30.07.2017. 21:08 21:15