Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na Egzitu večeras žurka uz „Years& Years"

07.07.2017. 08:24 08:48
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Program na glavnoj bini večeras, drugog festivalskog dana, počinje u 20 časova, kada se očekuje nastup novosadskog ženskog pank-rok benda „3 kapljice”. Posle njih, u 21 čas, publici će se predstaviti petorica momaka iz Bejruta, „Mas­hrou’ Le­i­la”Od 22.30 do 23.30 nastupa britanski indi rok muzičar i tekstopisac Džejk Bag, koji iza sebe ima tri veoma uspešna albuma. Posle ponoći nastupa britanski trio „Years & Years”, koji su svetski mediji jednoglasno proglasili jednim od najboljih novih bendova.

Na glavnoj bini Egzita slušaćemo njihove hitove „Shi­ne”, „De­si­re”, „Ta­ke Shel­ter”, „Eyes Shut” i „Wor­ship”,, kao i nove pesme koje su uradili zajedno s elektro-pop ikonama „Pet šop bojsima”. „ Bad company DJ Set ft. Messy MC” je od 1.30 do 2.30. „Bad company” je scensko ime pod kojim nastupaju engleski dram end bejs producenti Džejson Maldini (Maldini), Dar­ren Whi­te (dBrid­ge), Dan Stein (Fresh), Ki­e­ran Smith (KS) i Mic­hael Woj­cic­ki (Ve­gas)U 2.30 na binu će izaći Holanđani „Black Sun Em­pi­re ft. 2 Shy MC a posle njih u 4.30 nastupa producent i di-džej Džejms Hazel, poznatiji kao Funt­Ca­se, koji će ujedno i zatvoriti program na mejn stejyu.

Iste večeri program na Dens areni u 21 čas otvara „Last95”, a posle njega su „Akioki” od 22.15 do 23.30, dok je „Blac­ksoul pre­sents PEZNT”  od 23.30 do 1 sat posle ponoći. Posle njih, od 1 do 3 sata, publiku će razmrdavati južnoafrička superzvezda Blek Kofi . Jedan od najvećih fenomena haus muzike danas u svojim di-yej nastupima kombinuje elektronsku muziku s afričkim nasleđem. Od 3 do 6 časova egzitaše na Areni razmrdaće „So­lo­mun b2b Di­xon”. Haus magovi Solomun i Dikson se ovaj put na Egzit vraćaju u tandemu s „bek tu bek” di-džej setovima. Program na Areni završava se di-yej setom pionira novog zvuka u haus muzici, velškog di-džeja Džejmija Džonsa.


Provod uz filmove

Od ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru Egzit festivala je i bioskop „Arena sinepleks open er” , a večeras je na programu kultni film „Trejnspoting” od 22 do 23.34 časa, kao i „This must be the place” od 1 čas posle ponoći do 2.58.

Moguće su promene programa, kao i satnica, a više informacija o kompletnom programu na svim binama nalazi se na sajtu https://www.exitfest.org.


Na Adiko fjužn stejdžu  večeras od 21 do 22 je izraelski disident Zeev Tene, čije su pesme i kritika sukoba na Bliskom istoku domaćoj publici poznati iz čuvenog filma ovenčanog Zlatnim globusom „Valcer s Baširom”. Čuveni britanski pank-gotik bend „The Damned” nastupa od 22.30 do 23.40 časova, a deset minuta posle njih s Fjužn bine čuće se zvuci trube jer tada nastupaju Dejan Petrović i njegov bend. Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača, a Dejan je poznat i po tome što srpsku tradicionalnu muziku često kombinuje s totalno suprotnim, modernim elementima, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Osim autorske muzike, koju radi sa svojim bendom, na repertoaru im je i mnoštvo stranih obrada i internacionalnih numera autentične interpretacije.


Kontrola na ulazu

Kao i svih godina ranije na ulazu na Tvrđavu, posetioci moraju proći punkt i kontrolu policije. Devojke proveravaju pripadneice lepšeg pola PU, pregledaju im tašne, ruksake, torbice... I pored manjih gužvi koje umeju da se stvore, ove kontrole se uvek završe uz neku šaljivu opasku, bez incidenata.


Od 1.50 do 2.40 posle ponoći nastupa Sana Garić, koja na specifičan način kombinuje elektronski zvuk sa živim instrumentima. Posle nje od 3 do 4.10 su KKN (Kanda, Kodža i Nebojša), jedan od ključnih sastava domaće rok scene iz devedesetih godina prošlog veka. Poslednji nastup na Fjužn bini imaće bosanskohercegovačka grupa „Zoster”, i to od 4.30 do 5.30 časova. 

Čuveni britanski pank-gotik bend „The Damned” nastupa od 22.30 do 23.40 časova, a deset minuta poslenjih s Fjužn bine čuće se zvuci trube jer tada nastupaju Dejan Petrović i njegov bend

Egzit je poznat po tome što posetioci na jednom mestu mogu uživati u najrazličitijim muzičkim žanrovima, kao i mnogobrojnim radionicama, tako da osim pomenute tri najveće bine treba posetiti i „Ex­plo­si­ve Sta­ge”, „Jaf­fa Reg­gae Sta­ge”, „No Sle­ep No­vi Sad”, „Ga­ia Ex­pe­ri­ment Tran­ce Sta­ge”, „Aqua Vi­va La­ti­no Sta­ge”, „Ur­ban Bug Sta­ge”, „Ra­dio AS FM sta­ge po­we­red by Gu­a­ra­na”, „Dis­ko Zo­ne”, „Si­lent Di­sco”, „Pac­ha­ma­ma Zo­ne”, „No­izz Fu­tu­re Shock Sta­ge”, „Coc­kta Be­ats & Bass”, „World Chill-Inn Sta­ge”, „Fu­sion Be­er­pla­net Pub”.  Kao i prethodne godine, gosti festivala mogu posetiti i planetarijum „Stargate ­Adnos Planetarium” ali i „Kraft strit”.

J. Vukašinović

I. Mikloši

foto: Britanski trio „Years & Years

za foto masa, 17-3 i 17-4 - F. Bakić

Autor:
Pošaljite komentar
Počeo drugi dan Egzita, večeras Liam Galager

Počeo drugi dan Egzita, večeras Liam Galager

06.07.2017. 20:42 21:54