clear sky
12°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На Егзиту вечерас журка уз „Years& Years"

07.07.2017. 08:24 08:48
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Програм на главној бини вечерас, другог фестивалског дана, почиње у 20 часова, када се очекује наступ новосадског женског панк-рок бенда „3 капљице”. После њих, у 21 час, публици ће се представити петорица момака из Бејрута, „Мас­хроу’ Ле­и­ла”Од 22.30 до 23.30 наступа британски инди рок музичар и текстописац Џејк Баг, који иза себе има три веома успешна албума. После поноћи наступа британски трио „Yеars & Yеars”, који су светски медији једногласно прогласили једним од најбољих нових бендова.

На главној бини Егзита слушаћемо њихове хитове „Схи­не”, „Де­си­ре”, „Та­ке Схел­тер”, „Eyes Схут” и „Wor­ship”,, као и нове песме које су урадили заједно с електро-поп иконама „Пет шоп бојсима”. „ Бад company DJ Сет фт. Messy МЦ” је од 1.30 до 2.30. „Бад company” је сценско име под којим наступају енглески драм енд бејс продуценти Џејсон Малдини (Малдини), Дар­рен Whi­te (дБрид­ге), Дан Стеин (Фресх), Ки­е­ран Smith (КС) и Миц­хаел Woj­cic­ki (Ве­гас)У 2.30 на бину ће изаћи Холанђани „Блацк Сун Ем­пи­ре фт. 2 Shy МЦ а после њих у 4.30 наступа продуцент и ди-џеј Џејмс Хазел, познатији као Фунт­Ца­се, који ће уједно и затворити програм на мејн stеjyu.

Исте вечери програм на Денс арени у 21 час отвара „Ласт95”, а после њега су „Акиоки” од 22.15 до 23.30, док је „Блац­ксоул пре­сентс ПЕЗНТ”  од 23.30 до 1 сат после поноћи. После њих, од 1 до 3 сата, публику ће размрдавати јужноафричка суперзвезда Блек Кофи . Један од највећих феномена хаус музике данас у својим di-yеj наступима комбинује електронску музику с афричким наслеђем. Од 3 до 6 часова егзиташе на Арени размрдаће „Со­ло­мун б2б Di­xon”. Хаус магови Соломун и Диксон се овај пут на Егзит враћају у тандему с „бек ту бек” ди-џеј сетовима. Програм на Арени завршава се di-yеj сетом пионира новог звука у хаус музици, велшког ди-џеја Џејмија Џонса.


Провод уз филмове

Од ове године на Петроварадинској тврђави у оквиру Егзит фестивала је и биоскоп „Арена синеплекс опен ер” , а вечерас је на програму култни филм „Трејнспотинг” од 22 до 23.34 часа, као и „This муст бе the плаце” од 1 час после поноћи до 2.58.

Могуће су промене програма, као и сатница, а више информација о комплетном програму на свим бинама налази се на сајту https://www.exitfest.org.


На Адико фјужн стејџу  вечерас од 21 до 22 је израелски дисидент Зеев Тене, чије су песме и критика сукоба на Блиском истоку домаћој публици познати из чувеног филма овенчаног Златним глобусом „Валцер с Баширом”. Чувени британски панк-готик бенд „The Дамнед” наступа од 22.30 до 23.40 часова, а десет минута после њих с Фјужн бине чуће се звуци трубе јер тада наступају Дејан Петровић и његов бенд. Дејан и његов брат Дарко су четврта генерација трубача, а Дејан је познат и по томе што српску традиционалну музику често комбинује с тотално супротним, модерним елементима, попут споја звука трубе и дисторзије на електричној гитари. Осим ауторске музике, коју ради са својим бендом, на репертоару им је и мноштво страних обрада и интернационалних нумера аутентичне интерпретације.


Контрола на улазу

Као и свих година раније на улазу на Тврђаву, посетиоци морају проћи пункт и контролу полиције. Девојке проверавају припаднеице лепшег пола ПУ, прегледају им ташне, руксаке, торбице... И поред мањих гужви које умеју да се створе, ове контроле се увек заврше уз неку шаљиву опаску, без инцидената.


Од 1.50 до 2.40 после поноћи наступа Сана Гарић, која на специфичан начин комбинује електронски звук са живим инструментима. После ње од 3 до 4.10 су KKN (Канда, Коџа и Небојша), један од кључних састава домаће рок сцене из деведесетих година прошлог века. Последњи наступ на Фјужн бини имаће босанскохерцеговачка група „Зостер”, и то од 4.30 до 5.30 часова. 

Чувени британски панк-готик бенд „The Дамнед” наступа од 22.30 до 23.40 часова, а десет минута послењих с Фјужн бине чуће се звуци трубе јер тада наступају Дејан Петровић и његов бенд

Егзит је познат по томе што посетиоци на једном месту могу уживати у најразличитијим музичким жанровима, као и многобројним радионицама, тако да осим поменуте три највеће бине треба посетити и „Ex­plo­si­ve Ста­ге”, „Јаф­фа Рег­гае Ста­ге”, „Но Сле­еп Но­ви Сад”, „Га­иа Ex­pe­ri­ment Тран­це Ста­ге”, „Aqua Ви­ва Ла­ти­но Ста­ге”, „Ур­бан Буг Ста­ге”, „Ра­дио АС ФМ ста­ге po­we­red by Гу­а­ра­на”, „Дис­ко Зо­не”, „Си­лент Ди­сцо”, „Пац­ха­ма­ма Зо­не”, „No­izz Фу­ту­ре Схоцк Ста­ге”, „Цоц­кта Бе­атс & Bass”, „World Chill-Inn Ста­ге”, „Фу­сион Бе­ер­пла­нет Пуб”.  Као и prеthodnе године, гости фестивала могу посетити и планетаријум „Старгате ­Аднос Планетариум” али и „Крафт стрит”.

Ј. Вукашиновић

И. Миклоши

фото: Британски трио „Yеars & Yеars

за фото маса, 17-3 и 17-4 - Ф. Бакић

Аутор:
Пошаљите коментар
Почео други дан Егзита, вечерас Лиам Галагер

Почео други дан Егзита, вечерас Лиам Галагер

06.07.2017. 20:42 21:54