Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbal-vesti: Real Madrid izbačen iz Kupa kralja

04.12.2015. 16:41 13:33
Piše:

Real iz Madrida izbačen je iz Kupa kralja jer je Denis Čerišev i pored suspenzije igrao protiv Kadiza u šesnaestini finala tog takmičenja, potvrdio je Fudbalski savez Španije.

Trener Rafael Benitez uvrsio je Čeriševa u startnu postavu iako prošle sezone u dresu Viljareala zaradio suspenziju zbog tri žuta kartona.

Čelnici Kadiza su posle utakmice uputili žalbu, koja je kasnije uvažena i igraće u narednoj rundi umesto Reala.

Ruski napadač postigao je vodeći gol u trećem minutu u pobedi od 3:1, a zamenjen je početkom drugog poluvremena posle samo 45 sekundi.

FIFA suspendovala uhapšene potpredsednike

Predsednik Severnoameričke fudbalske unije (KONKAKAF) Alfredo Havit iz Hondurasa i prvi čovek južnoameričke federacije (KONMEBOL) Paragvajac Huan Anhel posle hapšenja suspendovani su od strane FIFA na 90 dana.

Etički komitet FIFA doneo je tu odluku samo dan pošto su dvojica potpredsednika te organizacije, sa još nekoliko funkcionera, po nalogu američkih vlasti uhapšeni u Cirihu zbog sumnje da su pravili malverzacije i reket.

FIFA je ranije, takođe na 90 dana, suspendovala prvog čoveka UEFA Mišela Platinija i odlazećeg predsednika Jozefa Blatera zbog sumnjive isplate u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka.

Sako tri meseca van terena

Fudbaler Vest Hema Dijafra Sako tri meseca biće van terena zbog povrede, potvrdio je danas taj premijerligaš.

Sako će sutra biti podvgrnut operaciji butine, nakon povrede koju je zaradio prošlog vikenda na meču protiv Vest Bromvič Albiona.

Senegalski fudbaler je ove sezone jedan od najboljih igrača Vest Hema, a postigao je pet golova na 13 utakmica.

Ovaj 25-godišnji napadač drugu godinu igra za "čekićare", nakon što je došao iz Meca.

Fudbaleri Vest Hema nalaze se na osmom mestu na tabeli Premijer lige, a sutra gostuju Mančester Junajtedu od 16 sati.

Haselbank preuzeo KPR

Nekadašnji holandski reprezentativac Džimi Flojd Haselbank imenovan je za novog menadžera engleskog drugoligaša Kvins Park Rendžersa.

Haselbank u tim iz Čempionšipa dolazi iz Bartona, gde je radio proteklih godinu dana i napravio najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u treći rang takmičenja.

"Nije mi bilo lako da napustim Barton, ali ne dobija se svaki dan prilika da se vodi klub kakav je KPR. Takvu ponudu nisam mogao da odbijem", rekao je Haselbank za sajt londonskog kluba.

Haselbank je u igračkoj karijeri najdublji trag ostavio u Čelsiju, za koji je od 2000. do 2004. godine odigrao 222 utakmice i postigao 83 gola.

Igrao je još za AZ Alkmar, Boavistu, Lids, madridski Atletiko, Midlzbro, Kardif i Čarlton.

Za nacionalni tim Holandije nastupio je 23 puta i dao devet golova.

Ibrahimović prelazi u Kinu?

Fudbaler Pari Sen Zzermena Zlatan Ibrahimović karijeru bi mogao da nastavi u kineskom Đangsuu.

Trener Dan Petresku potvrdio je da Đangsu želi prvu zvezdu Parižana i da će mu novi vlasnici kluba dati 200 miliona dolara za dolaske respektabilnih pojačanja.

"Ne znam šta će se desiti, ali sam siguran da ćemo uložiti veliki novac. Možemo da dovedemo velika imena iz Evrope, među kojima i Ibrahimovića. Bilo bi sjajno kada bi Zlatan došao u Kinu, ali još uvek nismo dobili odgovor od njega", rekao je Petresku za Digisport.

Ibrahimoviću ugovor sa PSŽ ističe na kraju sezone, a već su krenule spekulacije da neće potpisati novu saradnju.

Šveđanin je 2012. godine došao u Pariz iz Milana, a postigao je 117 golova na 146 utakmica.

Tokom karijere igrao je za Malme, Ajaks, Juventus, Inter i Barselonu.

Ronaldinjo otvara fudbalsku Akademiju u Singapuru

Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo otvoriće Akademiju fudbala u Singapuru, saopštio je lokalni klub Tampines Rovers, koji će mu biti partner.

"Memorandum o otvaranju Ronaldinjove fudbalske Akademije biće potpisan u četvrtak", navodi se u saopštenju.

Ronaldinjo je tokom uspešne karijere dva puta bio dobitnik Zlatne lopte (2004, 2005), sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, a sa Barselonom osvajač Lige šampiona 2006. godine.

Ukupno je sa klubovima i reprezentacijom osvojio 20 trofeja, a trenutno je član Fluminensea.

Za A tim Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola.

Venger: Santi Kasorla možda pauzira do marta

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da je veoma moguće da će španski reprezentivac Santi Kasorla pauzirati do marta zbog povrede ligamenata.

Venger je na konferenciji za medije uoči meča sa Sanderlendom u Premijer ligi rekao da ne može da daje prognoze o dužini pauze Aleksisa Sančeza (zadnja loža), koji se baš kao i Kasorla, povredio minulog vikenda protiv Noriča.

Takođe, iskusni Francuz rekao je da su van stroja Džek Vilšir, Frensis Kokelan i kapiten Mikael Arteta, što mu pravi dosta problema u veznom redu.

Arsenal sutra dočekuje Sanderlend, a u sredu gostuje Olimpijakosu, gde mu je za prolazak u osminu finala Lige šampiona potrebna pobeda od dva gola razlike.

Kurtoa se vraća na gol Čelsija posle tri meseca

Golman Čelsija Tibo Kurtoa oporavio se od povrede i vratiće se u sastav posle tri meseca pauze, potvrdio je menadžer Žoze Murinjo.

Kurtoa nije branio još od kraja avgusta i poraza od Kristal Palasa (2:1) na domaćem terenu, ali sada će biti spreman za sutrašnji meč sa Bornmautom u Premijer ligi.

"Kurtoa je selektiran u tim. Još uvek nisam odlučio da li će da brani, ali su i Begović i on spremni. Kurtoa je Kurtoa, teško je biti bez njega i nekoliko utakmica, a posebno dugo, ali imamo jaku protekciju u liku Begovića. Ipak, izgubili smo najboljeg golmana na svetu na 19 utakmicama i to nam je teško palo. Sada smo, opet, u odličnoj situaciji", rekao je Murinjo na konferenciji za medije i ponovio da je Kurtoa bez premca prvi golman tima.

Kurtoa je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule Premijer lige, ali je ove zbog povrede odigrao tek četiri meča.

Pre Čelsija branio je za madridski Atletiko i Genk, dok za selekciju Belgije ima 32 nastupa.

 

Autor:
Pošaljite komentar