overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбал-вести: Реал Мадрид избачен из Купа краља

04.12.2015. 16:41 13:33
Пише:

Реал из Мадрида избачен је из Купа краља јер је Денис Черишев и поред суспензије играо против Кадиза у шеснаестини финала тог такмичења, потврдио је Фудбалски савез Шпаније.

Тренер Рафаел Бенитез уврсио је Черишева у стартну поставу иако прошле сезоне у дресу Виљареала зарадио суспензију због три жута картона.

Челници Кадиза су после утакмице упутили жалбу, која је касније уважена и играће у наредној рунди уместо Реала.

Руски нападач постигао је водећи гол у трећем минуту у победи од 3:1, а замењен је почетком другог полувремена после само 45 секунди.

ФИФА суспендовала ухапшене потпредседнике

Председник Северноамеричке фудбалске уније (КОНКАКАФ) Алфредо Хавит из Хондураса и први човек јужноамеричке федерације (КОНМЕБОЛ) Парагвајац Хуан Анхел после хапшења суспендовани су од стране ФИФА на 90 дана.

Етички комитет ФИФА донео је ту одлуку само дан пошто су двојица потпредседника те организације, са још неколико функционера, по налогу америчких власти ухапшени у Цириху због сумње да су правили малверзације и рекет.

ФИФА је раније, такође на 90 дана, суспендовала првог човека УЕФА Мишела Платинија и одлазећег председника Јозефа Блатера због сумњиве исплате у износу од два милиона швајцарских франака.

Сако три месеца ван терена

Фудбалер Вест Хема Дијафра Сако три месеца биће ван терена због повреде, потврдио је данас тај премијерлигаш.

Сако ће сутра бити подвгрнут операцији бутине, након повреде коју је зарадио прошлог викенда на мечу против Вест Бромвич Албиона.

Сенегалски фудбалер је ове сезоне један од најбољих играча Вест Хема, а постигао је пет голова на 13 утакмица.

Овај 25-годишњи нападач другу годину игра за "чекићаре", након што је дошао из Меца.

Фудбалери Вест Хема налазе се на осмом месту на табели Премијер лиге, а сутра гостују Манчестер Јунајтеду од 16 сати.

Хаселбанк преузео КПР

Некадашњи холандски репрезентативац Џими Флојд Хаселбанк именован је за новог менаџера енглеског друголигаша Квинс Парк Ренџерса.

Хаселбанк у тим из Чемпионшипа долази из Бартона, где је радио протеклих годину дана и направио највећи успех у историји клуба пласманом у трећи ранг такмичења.

"Није ми било лако да напустим Бартон, али не добија се сваки дан прилика да се води клуб какав је КПР. Такву понуду нисам могао да одбијем", рекао је Хаселбанк за сајт лондонског клуба.

Хаселбанк је у играчкој каријери најдубљи траг оставио у Челсију, за који је од 2000. до 2004. године одиграо 222 утакмице и постигао 83 гола.

Играо је још за АЗ Алкмар, Боависту, Лидс, мадридски Атлетико, Мидлзбро, Кардиф и Чарлтон.

За национални тим Холандије наступио је 23 пута и дао девет голова.

Ибрахимовић прелази у Кину?

Фудбалер Пари Сен Ззермена Златан Ибрахимовић каријеру би могао да настави у кинеском Ђангсуу.

Тренер Дан Петреску потврдио је да Ђангсу жели прву звезду Парижана и да ће му нови власници клуба дати 200 милиона долара за доласке респектабилних појачања.

"Не знам шта ће се десити, али сам сигуран да ћемо уложити велики новац. Можемо да доведемо велика имена из Европе, међу којима и Ибрахимовића. Било би сјајно када би Златан дошао у Кину, али још увек нисмо добили одговор од њега", рекао је Петреску за Дигиспорт.

Ибрахимовићу уговор са ПСЖ истиче на крају сезоне, а већ су кренуле спекулације да неће потписати нову сарадњу.

Швеђанин је 2012. године дошао у Париз из Милана, а постигао је 117 голова на 146 утакмица.

Током каријере играо је за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер и Барселону.

Роналдињо отвара фудбалску Академију у Сингапуру

Некада најбољи фудбалер света Бразилац Роналдињо отвориће Академију фудбала у Сингапуру, саопштио је локални клуб Тампинес Роверс, који ће му бити партнер.

"Меморандум о отварању Роналдињове фудбалске Академије биће потписан у четвртак", наводи се у саопштењу.

Роналдињо је током успешне каријере два пута био добитник Златне лопте (2004, 2005), са Бразилом је био првак света 2002, а са Барселоном освајач Лиге шампиона 2006. године.

Укупно је са клубовима и репрезентацијом освојио 20 трофеја, а тренутно је члан Флуминенсеа.

За А тим Бразила одиграо је 97 утакмица и постигао 33 гола.

Венгер: Санти Касорла можда паузира до марта

Менаџер Арсенала Арсен Венгер изјавио је данас да је веома могуће да ће шпански репрезентивац Санти Касорла паузирати до марта због повреде лигамената.

Венгер је на конференцији за медије уочи меча са Сандерлендом у Премијер лиги рекао да не може да даје прогнозе о дужини паузе Алексиса Санчеза (задња ложа), који се баш као и Касорла, повредио минулог викенда против Норича.

Такође, искусни Француз рекао је да су ван строја Џек Вилшир, Френсис Кокелан и капитен Микаел Артета, што му прави доста проблема у везном реду.

Арсенал сутра дочекује Сандерленд, а у среду гостује Олимпијакосу, где му је за пролазак у осмину финала Лиге шампиона потребна победа од два гола разлике.

Куртоа се враћа на гол Челсија после три месеца

Голман Челсија Тибо Куртоа опоравио се од повреде и вратиће се у састав после три месеца паузе, потврдио је менаџер Жозе Мурињо.

Куртоа није бранио још од краја августа и пораза од Кристал Паласа (2:1) на домаћем терену, али сада ће бити спреман за сутрашњи меч са Борнмаутом у Премијер лиги.

"Куртоа је селектиран у тим. Још увек нисам одлучио да ли ће да брани, али су и Беговић и он спремни. Куртоа је Куртоа, тешко је бити без њега и неколико утакмица, а посебно дуго, али имамо јаку протекцију у лику Беговића. Ипак, изгубили смо најбољег голмана на свету на 19 утакмицама и то нам је тешко пало. Сада смо, опет, у одличној ситуацији", рекао је Мурињо на конференцији за медије и поновио да је Куртоа без премца први голман тима.

Куртоа је прошле сезоне био један од најзаслужнијих за освајање титуле Премијер лиге, али је ове због повреде одиграо тек четири меча.

Пре Челсија бранио је за мадридски Атлетико и Генк, док за селекцију Белгије има 32 наступа.

 

Аутор:
Пошаљите коментар