Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Svaki dan ga dodajte u ishranu i osećajte razliku

OVO POVRĆE JE PRIJATELJ VAŠEG ZDRAVLJA! Pomaže da istopite salo, UTIČE na varenje, DOKAZANO poboljšava cirkulaciju

21.03.2025. 18:07 18:25
Piše:
Izvor:
Krstarica/Dnevnik
dijeta
Foto: freepik, ilustracija

Topi salo, blagotvorno utiče na krv kao i varenje. Jedite ga svaki dan ako možete.

Paradajz! Topi salo, blagotvorno utiče na krv kao i varenje. Jedite ga svaki dan ako možete.

Istina, nije mu vreme, ali se i danas može naći u marketima. Mnogi ljudi ne konzumiraju paradajz dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi to trebalo da se promeni.

Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u paradajzu, može sprečiti razvoj ćelija raka, posebno raka prostate, želuca i debelog creva. Takođe je korisno znati da se kuvanjem paradajza povećava nivo likopena u poređenju sa sirovim paradajzom.

paradajz
Foto: freepik, ilustracija

Paradajz je bogat vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, gvožđe i kalijum, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja nerava i normalne cirkulacije krvi.

Vitamin K, prisutan u paradajzu, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje paradajza takođe će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

Paradajz može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duvana zahvaljujući kumarinskoj i hlorogenskoj kiselini koje sadrži.

Ako pokušavate da smršate, paradajz će vam biti od velike pomoći. Ima malo kalorija, a bogat je vlaknima, što znači da će vas duže držati sitim i u potpomaže da se salo topi bolje.

Ako možete, potrudite se da ga jedete svaki dan.

Izvor:
Krstarica/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar