Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SVE STE PROBALI ALI VAS PASULJ I DALJE NADIMA? Možda je ovaj tajni sastojak rešenje koje ste čekali TRIK KOJI GA ČINI LAKŠE VARLJIVIM, ALI I UKUSNIJIM

23.10.2024. 17:57 18:01
Piše:
Foto: Čarobni pasulj „izgubljen u prevodu” Foto: V. Fifa 

Ako pitate gurmane da vam odaberu najomiljenije jelo, mnogima će prvi izbor biti na pasulju.

Ovo je biljka koja se ne zna koliko dugo koristi kod nas, a i danas je jedna od najzastupljenijih. Najbolje je spremiti ga sa kolenicom ili kobasicom, a da li će biti čorbast ili prebranac, to je sve stvar izbora - nijedna verzija nije pogrešna. 

Međutim, on sa sobom nosi i jedan "teret" - posle izvesnog vremena izaziva gasove, pa mnogima može da napravi dodatne probleme. Radujte se, jer postoji lek za to. 

Jabukovo sirće

Caka je u dodavanju jabukovog sirćeta koji će razgraditi nevarljive šećere i tako pomoći u njegovom varenju. 

Dakle, kada po preporuci celu noć pasulj odstoji u činiju sa vodom i potom počnete da ga kuvate, sa svim ostalim sastojcima, dodajte kašiku jabukovog sirćeta, mada ta količina zavisi i od šerpe sa pasuljem. Jako je važno da to ne uradite na samom početku kuvanja, piše "Better bean co", već ga pustite da se malo skuva i omekša. Najbolje je da to bude po prvom ključanju.

(Ona.rs)

 

Izvor:
Telegraf.rs
Piše:
Pošaljite komentar