Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SKUVAJTE KUKURUZ za samo 10 minuta, POSTOJI CAKA koju ne znaju ni profi kuvari

11.08.2023. 20:07 20:12
Piše:
Foto: pixabay.com

Kako najbrže da skuvate kukuruz? Vrlo je lako, potrebni su vam dodatni sastojci koje sigurno imate u kući.

Sezona kukuruza je već počela, a ako preferirate kuvani u odnosu na pečeni na grilu, imamo sjajan trik za vas.

Na vama je samo da nabavite cele klipove kukuruza, a mi ćemo vam otkriti kako da ih spremite u kućnoj varijanti za bukvalno 10 minuta.

Potrebne su vam dve neočekivane namirnice! Ako i vi spadate u domaćice koje lako izgube živce kada kod kuće kuvaju kukuruz jer ceo proces traje previše dugo, onda sigurno ne znate za ovaj trik.

Ne zna ga ni većina profi kuvara, zato nemojte da se obeshrabrite. Ova "caka" će vam značajno uštedeti vreme, a sam kukuruz će biti još ukusniji!

Evo šta treba da uradite... Prvo izlomite ili isecite klip kukuruza na komade, mogu i polovine. Stavite ih u šerpu, a zatim prelijte vodom. Kada voda proključa, sipajte čašu mleka u šerpu i dodajte komadić (veličine pola prsta) putera.

Pustite da sve provri oko 10 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu, dodajte još neki začin ako volite "pikantno" i uživajte!

Stvar ukusa

Piše:
Pošaljite komentar
JEDE SE PRSTIMA, MORA BITI ŽUTA, MEKANA I BAŠ MASNA: Domaćica Rada otkriva tajnu kako se pravi čuveno jelo zlatiborskog kraja, komplet lepinja stekla je svetsku slavu (FOTO)

JEDE SE PRSTIMA, MORA BITI ŽUTA, MEKANA I BAŠ MASNA: Domaćica Rada otkriva tajnu kako se pravi čuveno jelo zlatiborskog kraja, komplet lepinja stekla je svetsku slavu (FOTO)

16.07.2023. 16:28 16:32