few clouds
-1°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9978
usd
111.6711
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СКУВАЈТЕ КУКУРУЗ за само 10 минута, ПОСТОЈИ ЦАКА коју не знају ни профи кувари

11.08.2023. 20:07 20:12
Пише:
Фото: pixabay.com

Како најбрже да скувате кукуруз? Врло је лако, потребни су вам додатни састојци које сигурно имате у кући.

Сезона кукуруза је већ почела, а ако преферирате кувани у односу на печени на грилу, имамо сјајан трик за вас.

На вама је само да набавите целе клипове кукуруза, а ми ћемо вам открити како да их спремите у кућној варијанти за буквално 10 минута.

Потребне су вам две неочекиване намирнице! Ако и ви спадате у домаћице које лако изгубе живце када код куће кувају кукуруз јер цео процес траје превише дуго, онда сигурно не знате за овај трик.

Не зна га ни већина профи кувара, зато немојте да се обесхрабрите. Ова "цака" ће вам значајно уштедети време, а сам кукуруз ће бити још укуснији!

Ево шта треба да урадите... Прво изломите или исеците клип кукуруза на комаде, могу и половине. Ставите их у шерпу, а затим прелијте водом. Када вода прокључа, сипајте чашу млека у шерпу и додајте комадић (величине пола прста) путера.

Пустите да све проври око 10 минута, а затим склоните са ватре. На крају посолите по укусу, додајте још неки зачин ако волите "пикантно" и уживајте!

Ствар укуса

Пише:
Пошаљите коментар
ЈЕДЕ СЕ ПРСТИМА, МОРА БИТИ ЖУТА, МЕКАНА И БАШ МАСНА: Домаћица Рада открива тајну како се прави чувено јело златиборског краја, комплет лепиња стекла је светску славу (ФОТО)

ЈЕДЕ СЕ ПРСТИМА, МОРА БИТИ ЖУТА, МЕКАНА И БАШ МАСНА: Домаћица Рада открива тајну како се прави чувено јело златиборског краја, комплет лепиња стекла је светску славу (ФОТО)

16.07.2023. 16:28 16:32