Рецепт дана: Пуњена бундева
31.10.2017.
17:35
17:40
Коментари (0)
Месо и пиринач у бундеви – савршено.
Састојци:
- 1 средња бундева,
- 300 г пилећег млевеног меса,
- 50 г пиринча,
- главица црног лука,
- два, три чена белог лука,
- кашичица алеве паприке,
- кашика сувог зачина,
- соли и бибера по укусу
Припрема:
1. Бундеву издубити, па унутрашњост премазати путером и посолити. 2. Пиринач обарити, па затим додати исецкан црни и бели лук, млевено месо, со, бибер, алеву паприку, суви зачин.
3. Све фино сјединити, а потом филом напунити бундеву и на крају је затворити поклопцем од бундеве.
4. Напуњену бундеву покрити алу фолијом и ставити у тепсију.
5. На дно тепсије ставити пек папир и 100 мл воде, затим бундеву и пећи у рерни на 200 степени мало „јачих“ сат времена.