Рецепт дана: Мусака, али без лука
10.04.2017.
13:04
13:11
Коментари (0)
Сви знају да направе мусаку, али свако на свој начин. Ево, на пример без лука…
Састојци (6 особа):
1,5-2 кг кромпира,
500 г млевеног меса,
3 јајета,
2 дцл млека,
Сецкани першун,
бибер и со по укусу,
вегета,
уље
Припрема:
1. Зачињено млевено месо добро пропржити. У међувремену ољуштити кромпир и исећи га на тање шните како би могао лепо да се ређа.
2. Половину кромпира сложити у посуду за печење, затим месо лепо распоредити преко и на крају све прекрити остатком кромпира.
Покрити фолијом и пећи неких пола сата, затим открити и прелити умућеним јајима са млеком.
Наставити печење откривено док кромпир на површини не порумени - неких 45 минута на средње јакој ватри.
Послуживање:
Служити одмах уз салату.