Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lazanje

07.02.2018. 16:53 16:56
Piše:
Foto: pixabay.com

Definitivno jedno od najpopularnijih italijanskih jela kod nas. Jedan od razloga je verovatno i činjenica da spada u „jaču“ hranu, te se samo od jednog parčeta može pošteno najesti.

Sastojci:

- 500 g lazanja (koje se predhodno ne kuvaju),

- 600 g junećeg mlevenog mesa,

- šolja paradajza za kuvanje,

- glavica crnog luka,

- čen belog luka,

- bešamel sos,

- so i biber po ukusu,

- malo ulja,

- 2 kašike brašna,

- 2 šolje mleka,

- oko 300 g gaude

Priprema:

1. Na ulju propržiti luk, dodati mleveno meso i dinstati dvadesetak minuta na tihoj vatri.

2. Posoliti, pobiberiti, začiniti, pa dodati sitno iseckan beli luk i sok od paradajza, pa sve naliti čašom do dve vode.

3. Kuvati još jedno pola sata na tihoj vatri.

4. Tako pripremljeno meso skloniti s vatre i ostaviti sa strane.

5. Za bešamel u ulju propržiti brašno i doliti mleka, posoliti, pa dodati biber i začine po želji. Kuvati sos par minuta do željene gustine, a ako je sos previše gust - dodati mleka.

6. Lazanje poređati na dno tepsije, pa preko njih ravnomerno rasporediti deo smese od mlevenog mesa, bešamel, rendanu gaudu, a zatim sve ponoviti i dok se materijal ne potroši.

7. Završiti narendanom gaudom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 250 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Piletina u sosu od limuna

Recept dana: Piletina u sosu od limuna

05.02.2018. 18:11 18:14
Recept dana: Čajni kolačići

Recept dana: Čajni kolačići

30.01.2018. 10:47 10:50