Recept dana: Keks od bundeve
Ako je volite u slanim jelima, u slatkišima ćete bundevu sasvim sigurno obožavati. U pitanju je mirisna, sočna, pristupačn i za tren oka gotova poslastica.
Sastojci:
- 250 g putera,
- 250 g pirea od muskatne bundeve,
- 4 kašike meda,
- kašičica cimeta,
- 1/4 kašičice đumbira u prahu,
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
- 1/4 kašičice soli,
- 3 kašike bademovog brašna,
- 60 g marmelade od kupina
Priprema:
1. Iseckati bundevu na kockice, staviti u lonac, pa doliti vode tek toliko da je prelije.
2. Kada je bundeva kuvana, napraviti od nje pire.
3. Pomešati sve sastojke osim marmelade u blenderu i mutiti dok se ne dobije homogenu smesa.
4. Ostaviti je u frižider na nekih 20 minuta.
5. Kašikom praviti loptice od smesa i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.
6. U sredini svakog keksa napraviti rupicu i u nju staviti kašičicu marmelade.
7. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 175 stepeni 15 minuta.
8. Pričekati dok se u potpunosti ne ohlade, a potom ih skloniti s pleha i poslužiti.