Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ili "lagana" večera

PRAVI DORUČAK ZA SVAKOG GURMANA! Sendvič na tri sprata koji se topi u ustima i OSVAJA vaša čula

30.01.2025. 17:40 17:51
Piše:
Izvor:
Dnevnik
сендвич
Foto: pixabay/ilustracija

Ovaj topli sendvič iz rerne na tri sprata savršen je izbor za doručak koji će vas oduševiti – ukusan, bogat i savršeno ukusno pripremljen!

Ovo su sastojci i količina koji su potrebni:

Sastojci                 Količina

Hleb                         9 kriški

Šunka                      200-250 gr

Kačkavalj                200 - 250 gr

Med                           2 - 3 kašike

Puter                        50 g

Senf                          1 kašika

So i biber               po ukusu

Premažite svaku krišku hleba sa malo putera sa jedne strane. Ako želite, možete dodati i malo senfa na hleb za dodatni ukus. Na pleh obložen papirom za pečenje, stavite prvu krišku hleba (puterom prema dole). Na nju položite sloj šunke, zatim narendani kačkavalj i prelijte sa malo meda. Pokrijte drugom kriškom hleba (puterom prema dole) i ponovite postupak sa šunkom, kačkavaljem i medom. Na kraju, stavite treću krišku hleba (puterom prema dole) na vrh.

Zagrejte rernu na 180°C. Stavite sendvič u rernu i pecite 10-15 minuta, ili dok hleb ne postane zlatno smeđi i sir se ne otopi. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.

Prijatno!

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar