Ili "lagana" večera
PRAVI DORUČAK ZA SVAKOG GURMANA! Sendvič na tri sprata koji se topi u ustima i OSVAJA vaša čula
Ovaj topli sendvič iz rerne na tri sprata savršen je izbor za doručak koji će vas oduševiti – ukusan, bogat i savršeno ukusno pripremljen!
Ovo su sastojci i količina koji su potrebni:
Sastojci Količina
Hleb 9 kriški
Šunka 200-250 gr
Kačkavalj 200 - 250 gr
Med 2 - 3 kašike
Puter 50 g
Senf 1 kašika
So i biber po ukusu
Premažite svaku krišku hleba sa malo putera sa jedne strane. Ako želite, možete dodati i malo senfa na hleb za dodatni ukus. Na pleh obložen papirom za pečenje, stavite prvu krišku hleba (puterom prema dole). Na nju položite sloj šunke, zatim narendani kačkavalj i prelijte sa malo meda. Pokrijte drugom kriškom hleba (puterom prema dole) i ponovite postupak sa šunkom, kačkavaljem i medom. Na kraju, stavite treću krišku hleba (puterom prema dole) na vrh.
Zagrejte rernu na 180°C. Stavite sendvič u rernu i pecite 10-15 minuta, ili dok hleb ne postane zlatno smeđi i sir se ne otopi. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.
Prijatno!