Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NE USPEVA VAM KARAMEL FIL? Izbegnite ove 4 greške i biće savršen

21.03.2024. 20:43 20:59
Piše:
Izvor: ilustracija/pixabay

Mnogi kolači i torte sadrže karamel fil, a upravo njegova priprema zadaje glavobolju domaćicama.

Da bi bio savršen, pokušajte da izbegnete ove četiri greške.

1. Koristite posuđe sa tankim dnom

Imajte na umu da se posuđe sa tankim dnom neravnomerno zagreva, tako da će deo šećera izgoreti a deo se neće otopiti. Umesto toga birajte tiganj sa debljim dnom od nerđajućeg čelika. 

2. U istoj šerpi kuvate i karmelizujete fil

Ovo izbegavajte. Da bi fil bio ujednačen potrebno je da koristite čisto posuđe.

3. Ne stavljate beli šećer

Obavezno koristite beli šećer i držite se recepta, da ne biste pokvarili ukus fila. 

4. Pravite na jakoj ili slaboj temperaturi

Nemojte karamel fil da pravite na jakoj ni slaboj vatri. Podesite srednju temperaturu da bi se šećer dovoljno istopio i zgusnuo.

Alo/Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
Najlepši recept za POSNU BAJADERU  Pravi se za 20 minuta, a ukusom može da parira NAJSKUPLJIM KOLAČIMA

Najlepši recept za POSNU BAJADERU  Pravi se za 20 minuta, a ukusom može da parira NAJSKUPLJIM KOLAČIMA

25.12.2023. 15:42 16:04