NE USPEVA VAM KARAMEL FIL? Izbegnite ove 4 greške i biće savršen
Mnogi kolači i torte sadrže karamel fil, a upravo njegova priprema zadaje glavobolju domaćicama.
Da bi bio savršen, pokušajte da izbegnete ove četiri greške.
1. Koristite posuđe sa tankim dnom
Imajte na umu da se posuđe sa tankim dnom neravnomerno zagreva, tako da će deo šećera izgoreti a deo se neće otopiti. Umesto toga birajte tiganj sa debljim dnom od nerđajućeg čelika.
2. U istoj šerpi kuvate i karmelizujete fil
Ovo izbegavajte. Da bi fil bio ujednačen potrebno je da koristite čisto posuđe.
3. Ne stavljate beli šećer
Obavezno koristite beli šećer i držite se recepta, da ne biste pokvarili ukus fila.
4. Pravite na jakoj ili slaboj temperaturi
Nemojte karamel fil da pravite na jakoj ni slaboj vatri. Podesite srednju temperaturu da bi se šećer dovoljno istopio i zgusnuo.
Alo/Dnevnik