MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
16.08.2024.
15:08
15:15
Komentari (0)
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje
Potrebno je
450 g smrznutog kukuruza šećerca
150 g piletine bez kostiju
7 dl pileće supe od kocke
100 g putera
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 manja glavica celera
1 kašika svežeg iseckanog peršuna
0,5 dl mleka
so
biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propžite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi.
Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta.
Pripremite pileću supu od kocke.
Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri.
Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo.
Dnevnik/ Alo.rs