Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KISELI KUPUS ZA SAMO 2 DANA bez kace i besnog komšiluka

16.10.2023. 15:05 15:22
Piše:
Foto: pixabay.com/dnevnik.rs

Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu? A sarmu biste ipak jeli, onu domaću?
Postoji jednostavan recept i odličan je, mnogi su oduševljeni,

Rešenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način koji je baš zanimljiv i brz.

Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite koren. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici.

Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus! Priprema sarme može da počne!

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba.

Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

(Dnevnik/Kurir.rs)

Piše:
Pošaljite komentar
VALJAĆE NAZIMU Seckani kiseli kupus u tegli BEZ KONZERVANSA priprema se za čas

VALJAĆE NAZIMU Seckani kiseli kupus u tegli BEZ KONZERVANSA priprema se za čas

18.09.2023. 20:44 20:58
Domaći kiseli kupus „slađi” i jeftiniji nego u radnji

Domaći kiseli kupus „slađi” i jeftiniji nego u radnji

12.11.2020. 11:47 11:49
Futoški kiseli kupus već u Čikagu

Futoški kiseli kupus već u Čikagu

04.10.2016. 20:41 09:06