KAKO DA PRŽENA RIBA NE UPIJE NI KAP ULJA, A DA OSTANE SOČNA? Uz ovaj sastojak biće i hrskavija i ukusnija
Ukoliko ste ljubitelji pržene ribe, obožavaćete ovaj trik
Riba je dominantna na našoj trpezi u vreme posta. S obzirom na to da je riba veoma zdrava, trebalo bi da se češće nađe na našem meniju.
Međutim, ako pričamo o prženoj ribi, često dolazimo do toga da tokom prženja upije i veliku količinu ulja, a masnoća i te kako može da utiče na ukus.
Ukoliko spadate među one koji vole prženu ribu, imamo trik koji će vam pomoći da ona bude još hrskavija i ukusnuja, a da pritom ne upije ni kap ulja.
Za to će vam biti potreban jedan sastojak kojim ćete zameniti brašno.
Reč je o gustinu.
Gustin ili kukuruzni skrob pravi zaštitni omotač oko ribe, te će nakon što je spremite biti hrskava, ali neće uputu previše ulja, a samim tim neće biti ni masna.
PRIPREMA:
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli. Zatim dodajte biber, beli luk i ostale začine po izboru, a onda sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, a onda dobro zagrejte.
Ribu očistite i pripemite kako inače radite, a onda svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje.
Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.
Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.
Stil/ Dnevnik