Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКО ДА ПРЖЕНА РИБА НЕ УПИЈЕ НИ КАП УЉА, А ДА ОСТАНЕ СОЧНА? Уз овај састојак биће и хрскавија и укуснија

10.04.2024. 14:05 14:11
Пише:
Фото: Pixabay.com

Уколико сте љубитељи пржене рибе, обожаваћете овај трик

Риба је доминантна на нашој трпези у време поста. С обзиром на то да је риба веома здрава, требало би да се чешће нађе на нашем менију.

Међутим, ако причамо о прженој риби, често долазимо до тога да током пржења упије и велику количину уља, а масноћа и те како може да утиче на укус.

Уколико спадате међу оне који воле пржену рибу, имамо трик који ће вам помоћи да она буде још хрскавија и укуснуја, а да притом не упије ни кап уља.

За то ће вам бити потребан један састојак којим ћете заменити брашно.

Реч је о густину.

Густин или кукурузни скроб прави заштитни омотач око рибе, те ће након што је спремите бити хрскава, али неће упуту превише уља, а самим тим неће бити ни масна.

ПРИПРЕМА:

Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли. Затим додајте бибер, бели лук и остале зачине по избору, а онда све добро сједините.

Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба "пливала" у истом, а онда добро загрејте.

Рибу очистите и припемите како иначе радите, а онда свако парче добро уваљајте у смесу од густина и спуштајте у вруће уље.

Уколико је потребно окрените рибу неколико пута како би се равномерно испржила са свих страна.

Овај трик можете да користите и за пржење свих врста меса.

Стил/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
НАЈЗДРАВИЈА РИБА НА СВЕТУ Ево зашто би требало чешће да се нађе на вашем јеловнику, није скупа

НАЈЗДРАВИЈА РИБА НА СВЕТУ Ево зашто би требало чешће да се нађе на вашем јеловнику, није скупа

15.03.2024. 11:38 11:44
Ево које уље иде у салату, а које УЉЕ НЕ СМЕТЕ ДА КОРИСТИТЕ ЗА ПРЖЕЊЕ

Ево које уље иде у салату, а које УЉЕ НЕ СМЕТЕ ДА КОРИСТИТЕ ЗА ПРЖЕЊЕ

09.10.2023. 17:22 17:27