КАКО ДА ПРЖЕНА РИБА НЕ УПИЈЕ НИ КАП УЉА, А ДА ОСТАНЕ СОЧНА? Уз овај састојак биће и хрскавија и укуснија
Уколико сте љубитељи пржене рибе, обожаваћете овај трик
Риба је доминантна на нашој трпези у време поста. С обзиром на то да је риба веома здрава, требало би да се чешће нађе на нашем менију.
Међутим, ако причамо о прженој риби, често долазимо до тога да током пржења упије и велику количину уља, а масноћа и те како може да утиче на укус.
Уколико спадате међу оне који воле пржену рибу, имамо трик који ће вам помоћи да она буде још хрскавија и укуснуја, а да притом не упије ни кап уља.
За то ће вам бити потребан један састојак којим ћете заменити брашно.
Реч је о густину.
Густин или кукурузни скроб прави заштитни омотач око рибе, те ће након што је спремите бити хрскава, али неће упуту превише уља, а самим тим неће бити ни масна.
ПРИПРЕМА:
Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли. Затим додајте бибер, бели лук и остале зачине по избору, а онда све добро сједините.
Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба "пливала" у истом, а онда добро загрејте.
Рибу очистите и припемите како иначе радите, а онда свако парче добро уваљајте у смесу од густина и спуштајте у вруће уље.
Уколико је потребно окрените рибу неколико пута како би се равномерно испржила са свих страна.
Овај трик можете да користите и за пржење свих врста меса.
Стил/ Дневник