FRANCUZI OVU SUPU SMATRAJU VRHUNSKIM DELIKATESOM: Neverovatno je ukusna i zdrava, svaka kašika krepi telo
Kuvani luk je poznat kao odličan za sprečavanja kašlja i podizanje imuniteta, a ova supa je samo ukusnija verzija narodnog leka
Potrebno je:
1kg crnog luka
3 čena belog luka
100 grama maslaca
so i biber, malo šećera
1 kašika brašna
50 ml crnog vina
1 l goveđeg bujona
lovorov list
prepečen hleb sa kačkavaljom
Priprema: Na maslacu prodinstati crni luk dok ne postane staklast, a potom mu dodati so i biber, beli luk, kašiku šećera i kašiku brašna. Promešati i kada krene da se lepi za dno šerpe dodati vino. Promešati, dodati lovor i goveđi bujon (bujon možete napraviti tako što par sati kuvate šuplje goveđe kosti). Dodati još malo začina po ukusu.
Prepeći hleb na koji ste dodali i malo kačkavalja ili nekog masnog sira. Kada servirate u činiju supu, dodati i krišku prepečenog hleba.
Kurir.rs/ Dnevnik