Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Goblini sutra nastupaju u novosadskoj "Fabrici"

01.03.2018. 10:18 17:01
Piše:
Izvor: Marko Ristić

Pucaju im ključne kosti, rebra i karlice, ali se ne daju! I ne samo to, nego je evidentno da iz svake nove nevolje koja ih zadesi, vremešni pankeri okupljeni pod imenom Goblini, izlaze još jači i motivisaniji.

Upravo se takav utisak stiče pred sutrašnju svirku u novosadskom klubu SKCNS “Fabrika”, koja će prethoditi dvostrukom beogradskom koncertu u “Sabirnom centru”, a posle “razgovora s povodom” u kojem nam je basista benda Vlada Kokotović preneo kratak presek burnih dešavanja.

– Biće ovo po mnogo čemu specifičan koncert, jer su se izdešavale neke stvari na koje nismo mogli da utičemo - kaže Kokotović. - Ne volimo ni da se prisećamo tog septembraskog dana koji je prethodio nikada odsviranim koncertima u Bačkoj Palanci i Beogradu koji je trebalo da označi 100. svirku posle “rijuniona”. Vest da su Alen i Leo ozbiljno povređeni u saobraćajci nas je šokirala, ali je, s obzirom na okolnosti, sve pošlo u dobrom pravcu. Alen je polomio rebra, a Leo karličnu kost, a dani koji su usledili pokazali su nam koliko prijatelja zaista imamo i šta to prijateljstvo znači. Ujedno, uvideli smo koliko smo zaista vezani i upućeni jedni na druge.

Pošto je priprema novog albuma već bila u toku, novonastala situacija  jednostavno je u prvi plan izbacila pesmu “Jedan za sve”.

– Ako svemu rečenom dodamo i povredu bubnjara Milana Arnautovića Firce, koji je nešto ranije polomio ključnu kost posle pada s bicikla i uprkos tome odsvirao neke koncerte, onda je jasno koliko žara i volje, uprkos godinama, ima u nama – kaže Kokotović. – Upravo pomenuta pesma za koju smo snimili i spot za singl, na pravi način prikazuje naše jedinstvo i snagu. Leovom rifu dodali smo još više žestine i dobili stvar na koju će, siguran sam, publika dobro odreagovati.

O repertoaru s kojim će Goblini sutra izaći pred novosadsku publiku, basista benda kaže će to biti svojevrstan presek, najbolji izbor pesama koje će svirati u Beogradu.

– Naime, pošto će se ta dva beogradska koncerta razlikovati, jer ćemo u prvom svirati publici dobro poznate pesme s horskim refrenima, a u drugom ćemo nastupiti s “bras sekcijom” i izvesti neke numere koje ređe sviramo, odlučili smo da Novosađanima predstavimo po deo od oba repertoara.

Probe pred svirke uvek su specifične za Gobline zbog Golubovog poslovnog odsustva, a sadašnja situacija nameće dodatne novine.


Bez žurbe s novim albumom

Goblini na novom albumu rade skoro dve godine, ali prema rečima Vlade Kokotovića, nemaju razlog za žurbu. „Tek kada svako od nas “svari” svaku pesmu, doda joj ili oduzme po nešto i kada svi budemo zadovoljni, znamo da smo uradili zajednički pravu stvar. Tako i nastaje album za koji smo do sada završili dve trećine materijala. Idealno bi bilo da ga dovršimo ove godine, a da zvanično izdanje  usledi na jesen 2019. godine. No, to su samo predviđanja, a vreme će dati odgovor”, kaže Kokotović-


– Kada odsviramo probu, Golubu u Etiopiju pošaljemo materijal, pa on vokale uvežbava solo i po pravilu uvek bude dobar na svirkama. Sada će novina biti ta što će Leo, koji je u postupku rehabilitacije od povrede, svirati sedeći na barskoj stolici. Pošto je poznato koliko je aktivan na bini, plašimo se da ga atmosfera ne ponese i ne krene u svoje poznate skokove, ali se nadamo da će uspeti da iskontroliše emocije, dok će svako od nas morati da motri na njega - malo u šali, a više u zbilji najavljuje sutrašnju svirku Kokotović.

Sutrašnji koncert Goblina u SKCNS “Fabrika” počeće u 21 sat, a kao pregrupe nastupiće pančevački Iskaz i novosadsko-njujorška kombinacija “Only The Impečables”. Ulaznice u pretprodaji još danas i sutra, do početka koncerta, mogu da se kupe po 800 dinara na prodajnim mestima “Gistiksa” i u CD šopu “Mungos”, dok će na ulazu u “Fabriku” koštati 1.000 dinara.

S.Savić

Autor:
Pošaljite komentar
Branko Golubović: Panker i humanista, a kako drugačije?

Branko Golubović: Panker i humanista, a kako drugačije?

25.02.2017. 20:29 13:52