Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

INTERVJU

JELISAVETA TEODOSIĆ IGRA ŠEFICU U VODAMA PROSTITUCIJE pa otkriva sve o nastavku „Močvare”: „To je jedan od najintrigantnijih likova”

14.09.2024. 13:15 13:15
Piše:
1
Izvor: Firefly Productions / Promo

Serija „Močvara” posle velikog uspeha koji je, prema proceni produkcijskih kuća „Firefly” i „Telekom Srbija”, koje i potpisuju ovaj originalni TV naslov, postigla s prve dve sezone, vraća se na male ekrane trećim nastavkom i to 14. septembra na Superstar TV, gde će se emitovati svakog vikenda od 21 čas.

Kreatori serije Oleg Novković i Milena Marković pred TV publiku donose završnih osam epizoda, a, na čelu sa glavnim glumcem Goranom Bogdanom, treća sezona serije dolazi sa novim pričama koje su deo prošlosti već poznatih, ali i nekih novih junaka. Među njima je i glumica Jelisaveta Teodosić, koja u razgovoru za „Dnevnikov” TV magazin otkriva detalje o ulozi Svetlane, koja je jedno od glavnih pojačanja u nastavku ove krimi-noar priče. 

 

 Naime, nove epizode „Močvare” vraćaju nas na ulice Beograda, gde će publika pratiti uzbudljiva dešavanja u vezi sa dobro poznatim junakom - Nikolom Krsmanovićem,  koji je nekada bio policajac, a sada se bavi prevozom elitnih prostitutki. Nikola postaje blizak upravo sa Svetlanom, koju stižu duhovi iz prošlosti, nakon čega želi da promeni život iz korena, što dovodi do kobnih posledica. Posle jednog incidenta Nikola postaje glavni osumnjičeni i on shvata da rešenje ovog slučaja upravo leži u davno zaboravljenoj prošlosti. 

1
Izvor: Firefly Productions / Promo

– Svetlana je svojevrsna šefica među svojim koleginicama u vodama prostitucije. Ipak, sticajem okolnosti biva umešana u slučaj bizarnog ubistva. Koje su tajne koje skriva, i kako će se izvući iz ove situacije, saznaćete u poslednjoj sezoni serije „Močvara” – otkriva za „Dnevnikov” TV magazin Jelisaveta Teodosić, objašnjavajući nam da je njen lik zasigurno jedan od najekspresivnijih i intrigantnijih u trećoj sezoni serije. – Sigurna sam da nas očekuje izuzetno uzbudljiva sezona. Ova sezona „Močvare” će se baviti složenim i neočekivanim zapletima koji će dodatno produbiti misteriju i dramu. Kraj serije će biti posebno intenzivan, sa brojnim preokretima i emotivnim trenucima koji će, verujem, prikovati gledaoce za male ekrane. Scenaristkinja Milena Marković je uspela da održi napetost i intrige na visokom nivou, što će sigurno učiniti finale serije nezaboravnim i izuzetno zadovoljavajućim za sve ljubitelje serije.

Jelisaveta ističe da joj je najteži zadatak u ulozi Svetlane bio da balansira između snage i ranjivosti koje ona nosi u sebi. 

– Kao lik, ona je lider među svojim koleginicama, ali, istovremeno, krije mnogo toga ispod te fasade. Bilo je izazovno ući u njenu psihologiju i razumeti šta je to što je pokreće, a šta je koči – objašnjava nam glumica. – Najveći izazov bio je preneti sve te slojeve njenog karaktera, naročito u trenucima kada se suočava s bizarnošću jednog ubistva. Potrebno je bilo puno emotivnog ulaganja da bih prikazala njenu ranjivost i snalažljivost u tako ekstremnim situacijama.

1
Izvor: Firefly Productions / Promo

Kao i u prve dve sezone, autorski tim čine reditelj Oleg Novković i scenaristkinja Milena Marković. Po rečima Jelisavete Teodosić, raditi sa tekstom Milene Marković bilo je za nju pravo osveženje, ne samo zbog toga što je ova autorka ranije nagrađivana za svoj rad, već zbog, kako naglašava, specifičnog načina na koji ona piše likove i gradi priču. 

– Njene rečenice su poetične, ali istovremeno vrlo realne i surove, što daje poseban ton seriji kao što je „Močvara”. Sam proces čitanja njenog teksta bio je drugačiji, jer se odmah oseća njena duboka povezanost s likovima. Ona im daje posebnu složenost i autentičnost, što je meni kao glumici omogućilo da se dublje povežem sa Svetlanom – kazala je poznata glumica. – Njen scenario me je vodio kroz proces pripreme za ulogu, jer je svaki dijalog i svaka scena nosila dodatnu težinu i značenje. Mislim da će Milenin rad značajno osvežiti domaću kinematografiju jer donosi nešto novo i drugačije, a ujedno i odvažnije.

 

 – Serija je jedinstvena u domaćem kontekstu zbog svoje sposobnosti da kombinuje složene likove s intrigantnom i nepredvidivom radnjom. Glavna odlika „Močvare” je njen mračan i realističan pristup temama. Takođe, način na koji serija istražuje ljudsku prirodu i društvene probleme, kroz kompleksne likove i dramatične zaplete, čini je izuzetnom – zaključuje Jelisaveta Teodosić.

Inače, pored Jelisavete Teodosić i Gorana Bogdana, u nastavku igraju Stefan Trifunović, Dejan Dedić, Peđa Marjanović, Jana Milosavljević, Marko Janjić, Matea Milosavljević, Anja Đorđević, Anđela Janković i mnogi drugi.

Vladimir Bijelić

Izvor:
Dnevnik.rs
Autor:
Pošaljite komentar
Serija Močvara se iz Beograda seli u Sentu

Serija Močvara se iz Beograda seli u Sentu

09.03.2022. 16:52 16:56
JELISAVETA ORAŠANIN IMA TELO BOGINJE, A NE GLADUJE: Uvela je dve stvari u svoju rutinu i ludački spržila kilograme

JELISAVETA ORAŠANIN IMA TELO BOGINJE, A NE GLADUJE: Uvela je dve stvari u svoju rutinu i ludački spržila kilograme

26.07.2023. 19:56 20:06