Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

GLUMAC MILAN VASIĆ Publici nedostaje kvalitetna komedija

20.03.2021. 10:38 10:40
Piše:
Izvor: Dnevnik/ V. Fifa

U humorističkoj seriji „Tri muškarca i tetka“ kroz koju svakog vikenda od 20 časova na Prvoj televiziji pratimo život jedne porodice i zamršene odnose kroz disproporciju između njihovih godina i ponašanja, u jednoj od glavnih uloga gledamo i glumca Milana Vasića.

Poznati glumac, kojeg je publika zavolela zbog talenta i harizme, tumači lik Joviše, šeprtlje i nespretnjakovića kojeg je supruga ostavila sa devetogodišnjim sinom. Joviša ne ume sa ženama, pa ga njegov brat Ljubiša uči kako da ga zavede. Za Dnevnikov TV magazin glumac ističe da je do emitovanja prve epizode strepio jer zbog tempa snimanja nije uspeo da odgleda finalni materijal pred premijeru, ali da je odahnuo odmah po emitovanju jer je shvatio da su na dobrom putu da nasmeju publiku.

– Vidim i po porukama koje dobijam putem društvenih mreža da se ljudima dopalo to što snimamo, kao i mojim prijateljima koji mi uvek iskreno kažu svoje mišljenje – kaže Milan Vasić. – Ova serija je pitka i slatka zato se ljudima i dopala, a i mnogo sada imamo serija u kojima je previše nasilja, policije i kriminala. Narodu je potrebna komedija. Fali nam kvalitetna komedija. Fali, zapravo, komedije u bilo kom obliku, jer godinu dana, koliko traje ova pandemija, svi su nešto napeti, nervozni, plus gledaju te krimi serije. Čak i stare serije koje se repriziraju, poput „Vrućeg vetra“, „Otpisanih“ i drugih, narod rado gleda, jer su veselije. U tome je majstor Siniša Pavić. Čovek već 50 godina piše genijalne stvari, zato se sve te reprize uvek i gledaju.

Glumac veruje da serija „Tri muškarca i tetka“ dobro ilustruje srpski mentalitet i da upravo zato ima dobre predispozicije da bude gledana kao neke od čuvenih starih serija. Kako kaže, svako će moći da se prepozna u porodici koja je u fokusu priče.

– Naša serija tek u naznakama podseća na čuveni američki sitkom „Dva i po muškarca“. Moj lik je možda i najpribližniji jednom od likova iz te serije, tako je nekako i napisan, a sve ostalo i nema baš veze. Ovo je srpska priča. Ima i malo karikatura, ali mnogi će prepoznati sebe u ovoj seriji i zato će je i gledati – objašnjava naš sagovornik.

Vasić u razgovoru za naš list ističe i da mu veoma znači to što u trenutku dok pandemija ne jenjava ima priliku da radi. Iskreno dodaje i da, uprkos tome što šest dana u nedelji snima po 11 sati, svaki put čeka da stigne na set, jer je srećan što ima priliku da se bavi poslom koji voli, ali i zbog toga što smatra da je rad dragocen za psihu.

– Godinu dana nismo ništa radili, doduše meni je prijalo da se odmaram, s tim što je sve prošlo u tom strahu od korone. Dobro je što se sad radi, mada i dalje postoji strah, jer su velike ekipe, ali mi na setu se držimo svih mera, svi nose maske i dezinfekuju se – priča nam glumac. – Već mesec dana snimam svaki dan, samo petkom imam slobodan dan, ali, znaju moji prijatelji, nikada ne govorim da sam umoran. Teško onim glumcima koji ne snimaju ništa i koji nisu na platnom spisku nekog pozorišta. Zaista ne znam kako preživljavaju. Stvarno je jako teško, sad se bore svim silama, rade se i privatne predstave.


Istorijska ličnost u novom filmu Radoša Bajića

Glumac Milan Vasić pohvalio nam se da će na leto početi da snima veliki film i mini seriju od šest epizoda pod nazivom „Halijard”, koju je ranije najavio Radoš Bajić.

– Igraću jednu baš istorijsku ličnost. Prvog februara sam dobio poziv za jun, kada počinje snimanje filma, koji će se raditi čak dve godine. Produkcija je već u februaru 70 odsto posla rešila, našli su već i sve lokacije za snimanje. Mnogo se ozbiljno radi, biće to baš veliki projekat, koji se radi po istinitom događaju o spasavanju američkih pilota koje su Nemci tokom Drugog svetskog rata oborili. To je projekat kojem se baš radujem i samo zdravlje da nas do tada služi – priča nam glumac i dodaje da bi uskoro trebalo da počne i snimanje druge sezone serije „Junaci našeg doba” u kojoj će, kako kaže, pripremati novih 20 epizoda.


Glumac nam priča i da je imao priliku da sa kolegama igra tek nekoliko puta predstave koje se gledaju pod maskama i novim okolnostima, te da mu nije smetalo to što sale zbog epidemioloških mera nisu mogle da budu pune, jer uvek punim srcem igra bez obzira na to koliko je publike ispred njega. Ipak, Vasić ističe da mu smeta to što nemaju kontinuitet u radu u pozorištu, što glumcima veoma smeta.

– To je jako teško za glumca, jer taman nešto počneš da praviš, a onda staneš, nisi stigao da napraviš, pa moraš da čekaš 15 dana pauze, pa onda opet kreneš ni iz čega. Stalno krećeš iz nule, a onda kad dođe premijera ne znaš ni da li valja to što si gradio. To veoma ometa proces našeg rada – kaže glumac i dodaje da mu se ne dopada ideja da se predstave emituju putem interneta. – Znam da su se i neke predstave u kojima sam ja igrao prikazivale onlajn, ali nije to bilo mnogo gledano. Mislim da to sad ne prolazi, jer ljudi ako žele da gledaju neki sadržaj onlajn pronaći će ga na Jutjubu. Pozorište će trajati zauvek baš iz tog razloga jer je to živi kontakt sa publikom, ono ne može da se jednako oseti putem interneta. Ja ću recimo radije da pogledam neki film kod kuće, nego predstavu. Što bih gledao sad predstavu koju ću gledati uživo kada prođe korona.

Milan Vasić je u oktbru prošle godine oduševio publiku i pesmom „Ja sam momče sa Kosova“ koju je snimio u saradnji sa trubačem Dejanom Petrovićem i njegovim orkestrom. Rekao nam je da planira da na svakih godinu ili dve pronađe neku staru kosovsku pesmu, napravi za nju lep spot i tako pokuša da je sačuva od zaborava.

– Ne bavim se pevanjem, niti želim da nekome uzimam hleb iz usta. Meni je drago što narod sad voli tu pesmu, sluša je i gleda spot. To mi je i cilj, da pesma postoji u narodu, a, evo, čujem da se već i naručuje. Tako bih se i bavio muzikom, da oživljavam nešto što je možda zaboravljeno – zaključio je naš sagovornik. 

Vladimir Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar