Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Glumac Džek Dimić: U UŽEM sam krugu za jednog od ZLIKOVACA u novom DŽEJMSU BONDU

20.09.2023. 19:22 19:32
Piše:
Foto: Youtube printscreen/Grand Magazin Tv Grand

Njega očekuje početak snimanja serije "Nobelovac" o književniku Ivi Andriću u kojoj će igrati istroijsku ličnost Nenada Jovanovića

Džek Dimić je izjavio da je u užem krugu kandidata za ulogu jednog od negativaca u novom filmu o Džejmsu Bondu, počinje snimanje serije "Nobelovac" o piscu Ivi Andriću, a ove jeseni ga očekuje emitovanje "Pohote" gde ima prvu glavnu ulogu u nekoj regionalnoj seriji.

Dimić je rekao Tanjugu da trenutno ne može da snima seriju "FBI" u Budimpešti, jer kao član američkog sindikata glumaca poštuje odluku o štrajku u Holivudu, izazvanom zabrinutošću zbog korišćenja veštačke inteligencije u filmskoj industriji.

- Štrajk je dobra stvar zato što ako veštačka inteligencija preuzme tvoj glas i manerizme, i sutra se to koristi pred kamerom, a da te ne plati, to postaje opasna stvar. Drugi razlog (štrajka) su procenti, novac od prikazivanja - napomenuo je glumac.

Dimić je dodao da se ne bi iznenadio da za 10, 15 godina imamo "proizvedenog" glumca koji ima manerizme, glas i karakeristike kao neko ko je igrao pre 40 godina.

- I dalje verujem u žive ljude. Pozorište ne mogu da nam uzmu i to je velika sreća, jer u pozorištu veštačka inteligencija neće moći baš tako da dovede nekog na scenu ko ne postoji - ocenio je DImić.

Prema njegovim rečima, producenti vedre i oblače, odlučuju o budžetima i ko će igrati, a nekad su "njihovi aršini potpuno suprotni umetnosti, jer nažalost njima je novac najbitniji".

- Nama (glumcima) uvek je najvažnije ono što imamo u sebi da pokažemo pred kamerama - napomenuo je Dimić.

Brzina života i digitalne platforme takođe negativno utiču na kvalitet filmova i serija, a Dimić se boji da se tu ne može ništa.

Upitan kako se snalazi bez posla u vreme štrajka, Dimić se prisetio vremena pandemije kada se od glumaca tražilo da se tri puta vakcinišu pre dolaska na snimanje, što je on odbio.

- U nauku verujem, ali nikad me u istorji nauka nije primoravala da budem neprijatelj svog zdravlja. Moj divni otac mi je rekao: "Sine, čuvaj se najviše onih koji misle da ti žele više dobro nego ti sam. Moraš biti sebi najbolji prijatelj i doktor" - rekao je Dimić.

Ozbiljan glumački zadatak

Prisećajući se vremena pandemije, Dimić je priznao da mu je bio dobro došao povratak u region, odnosno kako je rekao u divnu zemlju koju zove Jugoslavija.

Dimić je se prisetio kako je divno odrastao i ima isto takve uspomene o kojima priča ljudima širom sveta, koji mu zavide na srećnom odrastanju sa košarkaškom loptom i jednim patikama u Bosanskoj Dubici.

- Bio sam jako srećan kao dete. Lepotu od Triglava do Đevđelije nikad nisam zaboravio. Ne dolazim ovde samo zbog posla. Ove lepote nema nigde, i različitosti, multikulturalnosti, jezika i običaja. Rastao sam u sredini gde su tri religije živele kao jedna porodica - naveo je glumac.

Dimić je ocenio da nam se potom devedesetih godina "desila sopstvena glupost, pristajanje na ucene i zbog toga smo platili visoku cenu".

Dimića očekuje početak snimanja serije "Nobelovac" o književniku Ivi Andriću u režiji glumca Tihomira Stanića, kome je zahvalan za "ozbiljan glumački zadatak" i ulogu istorijske ličnosti Nenada Jovanovića, prvog muža kasnije Andrićeve supruge Milice Babić.

- Na osnovu fotografija sa seta vidi se transformacija kakvu dugo nisam video, kao što Tika liči na Andrića. Gledao sam ga u monodrami. I kad sam dobio fotografije sa seta to je neverovatno koliko liče - naveo je Dimić.

Nikola Tesla je jedna od dražih Dimićevih uloga, koju je tumačio u igrano-dokumentarnom filmu Željka Mirkoviča "Teslin narod" kao i u predstavi na Of-Brodveju, a kao dete je puno čitao o naučniku i jednom čak skočio sa kišobranom sa tatine garaže i uganuo nogu.

- Dobio sam batine od majke. Rekla je: "Idi uberi, oćeš tanku ili debelu šibu. Ne znam koja više boli. Ti odluči" - nasmejao se Dimić.

Govoreći o iskustvu višegodišnjeg igranja monodrame "Oj, živote" autora Josipa Pejakovića, Dimić je rekao da je svaki put drugačije i da je to njemu kao glumcu uživanje.

K1info

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)

Autor:
Pošaljite komentar