Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Završen Sajam turizma u Novom Sadu, novi termin opravdao očekivanja

19.11.2022. 18:35 18:40
Piše:
Izvor: sajam.net

NOVI SAD: Na Novosadskom sajmu je od 17. do 19. novembra održan 53. međunarodni Sajam turizma. Novi termin je obećavao nove doživljaje, a sudeći po reakcijama izlagača očekivanja nije izneverio.

Brojni su na svojim štandovima organizovali nagradne igre, ali i na svojim društvenim mrežama.

Sajam je okupio više od 250 učesnika iz Srbije, Zemlje partnera Crne Gore, iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

U Hali „Master“ tokom tri dana predstavile su se agencije, organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, terme, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića…

Zemlja partner Crna Gora je prvenstveno najavljivala aranžmane za zimovanja, dočeke nove godine, ali i prve za letovanja u dobro poznatim primorskim mestima.

Pokrajinski sekretarijat za turizam je sva tri dana posebno planirao. Prvi dan je bio iskorišćen za predstavljanje mladih turizmu, tj obrazovanje u turizmu. Sve srednje stručne škole, fakulteti koji imaju odgovarajuće smerove, kao i srednje škole iz regiona su im bili gosti. Želja im je bila da upravo taj aspekt obrazovanja mladih u turizmu i ugostiteljstvu istaknu. Drugi dan je bio posvećen regionu i regionalnom povezivanju, a treći šarolikosti Vojvodine, kao i ženskom preduzetništvu i starim zanatima. Kako kažu, više su nego zadovoljni postignutim i ostvarenim ciljevima.

Sajam turizma je imao podršku i od Turističke organizacije Vojvodine - TOV,  a uz Sajam su bili i Grad Novi Sad, kao i Turistička organizacija Grada Novog Sada TONS.

Imena dobitnika naknadno će biti objavljena na sajtu Novosadskog sajma.

Najbolje iz Vojvodine Poljoprivrednom sajmu

Na Novosadskom sajmu na Sajmu turizma danas su uručeni sertifikati novim korisnicima oznake Najbolje iz Vojvodine, oznake koja je nakon čak šest godina pauze ponovo ustanovljena 2021. godine. Svečanost je upriličena u Hali „Master“ na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

 

Znak Najbolje iz Vojvodine Novosadski sajam je poneo za Poljoprivredni sajam u kategoriji manifestacija. Novosadski sajam će naredne godine obeležiti vek postojanja, a od 20. do 26. maja, organizovati 90. međunarodni poljoprivredni sajam. Danas je Međunarodni poljoprivredni sajam najveća i najznačajnija smotra agrara u ovom delu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

Generalnom direktoru Novosadsko sajma, Slobodanu Cvetkoviću, priznanje su uručili Nada Matić, proslavljena paraolimpijka i Nenand Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Od danas Novosadski sajam ima pravo da na Poljoprivrednom sajmu znak Najbolje iz Vojvodine ističe u naredne tri godine.

U kategoriji mahifestacija znak su poneli i Turistička organizacija Grada Kikinda za manifestaciju ,,Dani ludaje“ i Grad Zrenjanin za manifestaciju ,,Dani piva“. Nacionalna komora za modu Srbije ponela je oznaku za manifestaciju ,,Serbia Fashion Week“, Turistička organizacija Šid za manifestaciju ,,Sremska kulenijada“, a Udruženje građana Fortuns za MEKST konferenciju.

Priznanja su uručena i u kategorijama proizvoda, usluga i starih zanata.

Nada Matić i Borislava Perić Ranković, nedavno su osvojile prvo mesto u dublu na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Granadi. Fenomenalan uspeh nisu ostvarile samo u ovoj, već i u drugim konkurencijama gde su osvojene još dve medalje za Srbiju.

Uz Nenada Ivaniševića, priznanja je danas uručivala i Andrea Vilagoš, prvakinja sveta u bacanju koplja za uzrast do 20 godina.

Autor:
Pošaljite komentar