Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) BRAĆA SRDANOVIĆ UVELA REVOLUCIJU U PEKARSTVO Osmislili mašinu za pravljenje bureka, baklava i mantija MESEČNO PRAVI NA HILJADE KOMADA

02.12.2024. 19:08 19:20
Piše:
бурек
Foto: Rina

Dva brata blizanca, Predrag i Nenad Srdanović iz sela Uzveće kod Bogatića mogu ući u sve časopise ekonomije i biznisa.

 Sa svojih deset prstiju stvorili su prvu mašinu za pravljenje bureka, baklava i mantija koja je svojevrsna revolucija u pekarstvu jer može za svega sat vremena da pravi bureka koliko jedaan buregdžija za nekoliko dana.
- Ideja nam je došla kada smo uvideli da je nedostatak ljudi i radne snage na svakom koraku, da ne pričamo o majstorima za burek. Napravili smo nešto što može da ima konstantan kvalitet što je mašina i pokazala u odnosu na ono što može da jedan čovek napravi i ono što je još bitnije je ako nađete dobrog majstora za bureke morate mu dati platu kao i doktoru - kažu složno ova dva brata za agenciju RINA.

бурек
Foto: Rina


Dodaju da mašina radi pomoći posebne tehnike ubrizgavanja i sve je na njoj automatizovano.
- Kada na ovu liniju stavite testo, ona sve sama završi i vi dobijate gotov proizvod. Sve je automatsko, doziranje fila, testa i mesa. Sami naštelujete program po kom će ona raditi i ona dozira u gram količinu mesa, nadeva i sira koji su potrebni za taj proizvod i sastojci se memorišu, samim tim svaki dan dobijate istu strukturu tog peciva koje pravite, dodaju naši sagovornici
Ovi vredni momci poručuju, da pravljenje bureka više nije umetnost a nedostatak pekara nije problem koji se ne može prevazići. Obuka na ovoj mašini traje sedam dana nakon čega mesečno možete praviti na hiljade bureka.

бурек
Foto: Rina
Izvor:
Rina
Piše:
Pošaljite komentar
KROFNE MEKANE, A NEĆE BITI MASNE AKO IH OVAKO PRAVITE Evo koji tajni sastojak pekari uvek ubacuju

KROFNE MEKANE, A NEĆE BITI MASNE AKO IH OVAKO PRAVITE Evo koji tajni sastojak pekari uvek ubacuju

21.10.2024. 14:50 14:54
SPECIJALAN BUREK, MOŽETE LI DA GA POJEDETE? Skopski pekar ga pravi samo za one sa jakim stomakom

SPECIJALAN BUREK, MOŽETE LI DA GA POJEDETE? Skopski pekar ga pravi samo za one sa jakim stomakom

02.09.2024. 13:07 13:13