Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) БРАЋА СРДАНОВИЋ УВЕЛА РЕВОЛУЦИЈУ У ПЕКАРСТВО Осмислили машину за прављење бурека, баклава и мантија МЕСЕЧНО ПРАВИ НА ХИЉАДЕ КОМАДА

02.12.2024. 19:08 19:20
Пише:
бурек
Фото: Рина

Два брата близанца, Предраг и Ненад Срдановић из села Узвеће код Богатића могу ући у све часописе економије и бизниса.

 Са својих десет прстију створили су прву машину за прављење бурека, баклава и мантија која је својеврсна револуција у пекарству јер може за свега сат времена да прави бурека колико једаан бурегџија за неколико дана.
- Идеја нам је дошла када смо увидели да је недостатак људи и радне снаге на сваком кораку, да не причамо о мајсторима за бурек. Направили смо нешто што може да има константан квалитет што је машина и показала у односу на оно што може да један човек направи и оно што је још битније је ако нађете доброг мајстора за буреке морате му дати плату као и доктору - кажу сложно ова два брата за агенцију РИНА.

бурек
Фото: Рина


Додају да машина ради помоћи посебне технике убризгавања и све је на њој аутоматизовано.
- Када на ову линију ставите тесто, она све сама заврши и ви добијате готов производ. Све је аутоматско, дозирање фила, теста и меса. Сами наштелујете програм по ком ће она радити и она дозира у грам количину меса, надева и сира који су потребни за тај производ и састојци се меморишу, самим тим сваки дан добијате исту структуру тог пецива које правите, додају наши саговорници
Ови вредни момци поручују, да прављење бурека више није уметност а недостатак пекара није проблем који се не може превазићи. Обука на овој машини траје седам дана након чега месечно можете правити на хиљаде бурека.

бурек
Фото: Рина
Извор:
Рина
Пише:
Пошаљите коментар
КРОФНЕ МЕКАНЕ, А НЕЋЕ БИТИ МАСНЕ АКО ИХ ОВАКО ПРАВИТЕ Ево који тајни састојак пекари увек убацују

КРОФНЕ МЕКАНЕ, А НЕЋЕ БИТИ МАСНЕ АКО ИХ ОВАКО ПРАВИТЕ Ево који тајни састојак пекари увек убацују

21.10.2024. 14:50 14:54
СПЕЦИЈАЛАН БУРЕК, МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГА ПОЈЕДЕТЕ? Скопски пекар га прави само за оне са јаким стомаком

СПЕЦИЈАЛАН БУРЕК, МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГА ПОЈЕДЕТЕ? Скопски пекар га прави само за оне са јаким стомаком

02.09.2024. 13:07 13:13