СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ОД ДАНАС У СВОМ ДОМУ П(р)олеће у новом здању СКЦ-а

Петодневном манифестацијом „П(р)олеће”, која почиње вечерас а финале ће имати у суботу, Студентски културни центар Нови Сад обележава почетак рада у новој згради, у Кампусу Универзитета, на адреси Владимира Перића Валтера 5.
е
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Први пут од свог оснивања, далеке 1993. године, СКЦНС више неће бити подстанар, већ ће у свом новом, мултифункционалном објекату, бити у прилици да реализују бројне културне и уметничке програме, по којима је протекле три деценије постао препознатљив и много шире од градских граница.

Свечано отварање зграде најављено је за вечерас у 19 часова, када ће наступити и Гудачки квартет ТАЈЈ, који у непромењеном саставу делује безмало колико и СКЦ, а творе га виолинисткиње Александар Крчмар Ћулибрк и Јованка Мазалица, виолисткиња Јелена Филиповић и виолончелисткиња Тимеа Калмар. На програму су дела Шуберта, Дворжак, Рахмањинов и Вребалов 

У наставку „П(р)олећа” у среду у 19 сати је промоција музичког издања НОРК („Новосадска рок култура / Нови талас 1981–1982” ), вече касније у истом термину  биће промовисана књига Милорада Милинковића „Живот почиње у шездесет и другој“, док је за петак најављено отварање изложбе студената Академије уметности у Новом Саду „Буди вода“.

Суботње финале је резервисано за концерт Констракте и бенда „Земља грува”; њихов наступ почиње у 20 сати, улаз је бесплатан, али карте морају да се обавезно резервишу на skcnovisad@gmail.com.

Иначе, није згорег истаћи да је овај тазе подигнути објекат СКЦ-а, који се просторе на готово 3.500 квадрата, први циљано изграђени самостални објекат намењен култу-ри у Новом Саду још од давне 1981. године, када је Српско народно позориште добило нову зграду.

М. С.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести