У ЖИРИЈУ И АЊА РУПЕЛ Одабрано 12 финалиста Награде Милан Младеновић

Задужбина Милана Младеновића данас је саопштила да је изабрано 12 финалиста награде "Милан Младеновић", која ће бити додељена 21. септембра, на рођендан музичара Милана Младеновића (1958-1994).
milan mladenovic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Од 318 пријава пристиглих на конкурс, жири је одлучио да у финале иду Моира и песма "Арома(Н)Тична", "Cia Bella" Димитрија Димитријевића, Лени (Lennie) са "Десном страном књиге", Фикшнов (Fiction) "Допир", "Испред очију" Сицпинкера) и Lufthansina песма "Кула Немечек". Финалисти су и Мирила Шкофја Лока Вис са "Никад Нико", Ем енд Џони (Emme & Jimmy) са "Под Сенком Облака", Тамара Мајло (Mylo) и "После Једног Пролећа", Астрид енд д скандалс и "Семе" и Кале са "Синхром", а све песме ће бити објављене на промотивној ЦД компилацији.

Стручни жири у коме су Ања Рупел из Словеније, Дубравко Јагатић и Макс Јуричић из Хрватске, као и Никола Врањковић и Светлана Ђоловић из Србије препознао је ове песаме јер "су се издвојиле квалитетом и музике и текста". Како је наведено, поред новчане награде од 3.000 евра, за добитника награде биће израђена и посебна статуета у сарадњи са Футро дизајн студијом. Прошлогодишњи добитник награде био је са песмом "Док чекамо пад" бенд Љубичице, који ће у Макарској, у родном граду Младеновићеве мајке Данице, представити одлуку жирија и прогласити победника за ову годину. Досадашњи добитници награде "Милан Младеновић" били су Дина Јашари са песмом "Дома", Ана енд д Чејнџиз (& The Changes) са "Т, Драм и "Дај ми све", као и Артан Лили са песмом ",Д.Е.П.Р.А". Захваљујући сарадњи Задужбине Милана Младеновића са Егзитом (Exit) победник ће наступити на новосадском фестивалу 2025. године, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.0572
Најновије вести