Владислава Гордић Петковић гост на деветој трибини из циклуса „Дневник о Црњанском”

Културни центар Војводине „Милош Црњански” у среду, 21. јуна 2023. у 19 часова организује девету трибину из циклуса „Дневник о Црњанском” на којој ће учествовати проф. др Владислава Гордић Петковић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.
e
Фото: Youtube Prinscreen / SEEcult.org

Владислава Гордић Петковић је редовна професорка на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, и наша значајна књижевна критичарка, теоретичарка и преводитељка. Области њеног научног истраживања су савремена енглеска и америчка књижевност, студије рода, Шекспирово стваралаштво и дигиталне технологије у књижевности и образовању. Бави се историјом и теоријом књижевности, компаративним изучавањем српске и страних књижевности, пише књижевну критику и преводи са енглеског.

Серија трибина „Дневник о Црњанском” се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци књижевног стваралаштва Црњанског, од професора, теоретичара и критичара, до писаца-савременика. Програм ће бити одржан у просторијама Културног центра Војводине „Милош Црњански, Војводе Путника 2, Нови Сад.

EUR/RSD 117.0518
Најновије вести