КАПИТЕН РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БОГДАН БОГДАНОВИЋ: Олимпијске игре су шлаг на торти

Капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић обратио се медијима на окупљању "орлова" за Олимпијске игре.
1
Фото: КСС

"Хвала и вама што сте дошли у оволиком броју да нас подржите пред ОИ, сами знате да је Олимпијада сам врхунац спорта и драго ми је да и даље имамо вашу подршку. Драго ми је да вас видим у овом броју, што се тиче саиграча и екипе, спремни смо за рад, спремни смо за првенство, причам ментално, него физички, то је Кари задужен за то. Надам се да ће нас повреде заобићи и то је то што бих могао да пожелим", рекао је Богдановић.

Упитан је да ли су теже Олимпијске игре или Мундобаскет.

"Свако такмичење је за себе тешко и ново је искуство. Никада нисам гледао онако далеко унапред, него сам ишао дан за даном. Тако приступам и овом лету. Мислим да као и свако лето треба да почнемо од тог стварања хемије, унутрашњег дружења, да будемо срећни што смо ту, да будемо задовољни друштвом које имамо и мислим да не треба да се оптерећујемо другим стварима".

Богдан ужива док наступа за национални тим.

"Драго ми је да ви то препознајете, а наш задатак када наступамо овде је да мотивишемо децу, али и млађе генерације које су ближе наступу за репрезентацију и мислим да је то увек посебан неки моменат пријатељства, дружења, игре... Не знам како бих то другачије описао, сем да је сваке године све лепше ми је да будем овде и надам се да ће ме здравље што дуже послужити. Тиме се највише бавим".

Богдану не пада тешко да после напорне сезоне игра за репрезентацију.

"Сва та првенства постоје, као и квалификације, да се избориш за Олимпијске игре. То је као неки шлаг на торту. Ја тако на то гледам и уживам у томе. Док будем уживао у томе, бићу ту, када не будем, нећу бити. Треба да будеш искрен према себи. Ја сам то заволео, видео сам од старијих саиграча како се опходе према том дресу, како се понашају, које им је то искуство донело, не само у кошарци, него и у животу. Постоји шира слика, то искуство. За те прилике се увек нађе енергија, жао ми је што опет немамо комплетан тим, али спорт је такав, увек се шанса отвара за неког другог. Кроз прошло првенство је дошао Јовке, из разлога што су неки други отказали и треба то поштовати када неко не може да дође, треба гледати са позитивне стране да је то прилика за неког другог".

Богдан је говорио и о пријатељству са Јокићем.

Фото: КСС

"Не знам како да ти одговорим, када си све већ рекао. То су пријатељства која се само ту стварају, из тог заједништва, није сама кошарка важна. Јесте она сада овде приоритет, али ми смо пре свега људи, пријатељи. И ето, не знам ни како бих рекао, не може речима да се опише речима то пријатељство. То се дешавало и пре. Имали смо добре примере испред нас. Све то долази природно, то је тај неки осећај, пријатељства".

Богдан је био у Сомбору на коњичким тркама.

"Први пут сам био тамо горе, те трке су стварно занимљиве, поготово кад неко као Јока, ко је тако инвестиран зна како каса коњ, кад му очепе уши, доста научи човек о саиграчу, пријатељу, то су те неке ствари. Када радимо на хемији, није само излазак, пијанчење, има дубљих познанстава. Била ми је част и привилегија да будем ту са њим, да видим колико он то види", казао је Богдан.

(Б92)

EUR/RSD 117.0371
Најновије вести