moderate rain
11°C
22.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9952
usd
110.9275
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УЗ ОВИХ 5 ТРИКОВА НИКАДА ВИШЕ ВАМ МЕСО НЕЋЕ БИТИ ЖИЛАВО Тајну знају само ПРОФЕСИОНАЛНИ кувари

02.10.2023. 11:50 12:00
Пише:
Фото: pixabay.com/ilustracija

Ови савети ће вам помоћи да побољшате текстуру и укус жилавог меса.

Да бисте претвортили жилаво месо у сочну и мекану посластицу, ево неколико трикова које можете применити:

Воће као партнер за печење

Када припремате шницле или батаке, покушајте да их пецате заједно са кришком јабуке, ананаса или крушке. Воће ће отпустити своје сокове током печења и пом0оћи да месо постане мекше и сочније.

Месо у воћној маринади

Вече пре него што планирате да испечете месо, ставите га у маринаду која се састоји од јабуке, белог лука и маслиновог уља. Оставите месо да одстоји у фрижидеру током целе ноћи. Ова маринада ће омекшати месо и додати му богат укус.

Лимунов сок за додатну свежину

Пола сата пре печења, натопите месо у лимуновом соку. Лимунов сок ће помоћи да се месо омекша и допринети освежавајућем укусу.

претворите га у укусно јело које ћете уживати да једете.

Газирани сок за сочност

Неколико минута пре него што планирате да печете месо, прелијте га слатким газираним соком и поспите га бибером. Газирани сок ће додати сочност месу, док ће бибер допринети укусу.

Правилна припрема и печење

Поред ових трикова, важно је и придржавати се основних корака за припрему и печење меса. Не препеците месо, јер ће постати суво и жилаво. Правилна темепратура и време печења су кључни факториза постизање сочности и мекоће.

(Еспресо/24седам/К.Б.)

Пише:
Пошаљите коментар