Рецепт дана: Тортиље с печуркама
Уместо да кад коначно стигнете кући кренете да тражите број телефона како бисте брже-боље поручили нешто за јело, савет да сами на брзу себи припремите укус и сластан оброк...
Састојци:
- пола кашичице маслиновог уља,
- чен белог лука,
- ½ кг печурки по избору,
- зачини: со, алева паприка, кумин, црни бибер, чили...
- 2 тортиље,
- поврће: парадајз, купус, паприка
Припрема:
1. Прво очистити и исецкати печурке на танке шните.
2. У тигању загрејати уље и додати бели лук, а кад он поприми смећкасту боју, додати печурке и лагано их посолити.
3. Затим додати остале изабране зачине.
4. Оставити печурке на ватри десетак минута, док не отпусте воду, а док се оне крчкају, исећи поврће и додати га у тигањ с печуркама.
5. Извадити тортиље и на њих поређати готову смесу.
6. Замотати их, а ако волите мало пикантнију храну -додајте и салсу.