Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилећи батаци у сафту

02.08.2017. 09:12 09:17
Пише:
Фото: pixabay.com

Батачићи никад нису били „слађи“. Слободно убаците у јену и неку главицу лука више, посебно ако чак и више од меса волите „мочу“.

Састојци:

- 8 пилећих батака

- 4 главице лука,

- 2 чена белог лука,

- вегета,

- со и бибер,

- 1/2 дл маслиновог уља

Припрема:

1. Батаке, пар сати пре печења, зачинити вегетом, увити у фолију и оставити у фрижидеру.

2. Лук исећи на плошке, бели лук преполовити, па све ставити у ватросталну посуду заједно са батацима.

3. Залити уљем и пећи прекривено фолијом у рерни загрејаној на 200 степени неких 40 минута.

4. Скинути фолију окренути бате и вратити у рену да вишак течности испари, а месо се зарумени.

5. Послужити уз печене кромпириће и салату по жељи.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Гвакамоле сос

Рецепт дана: Гвакамоле сос

28.07.2017. 15:39 15:41
Рецепт дана: Фритата са сиром, сланином и парадајзом

Рецепт дана: Фритата са сиром, сланином и парадајзом

24.07.2017. 15:20 15:24