Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КИСЕЛИ КУПУС ЗА САМО 2 ДАНА без каце и бесног комшилука

16.10.2023. 15:05 15:22
Пише:
Фото: pixabay.com/dnevnik.rs

Немате услова ни простора да држите кацу купуса у стану или подруму? А сарму бисте ипак јели, ону домаћу?
Постоји једноставан рецепт и одличан је, многи су одушевљени,

Решење постоји. Купус можете да укиселите за два дана и то на следећи начин који је баш занимљив и брз.

Главицу купуса очистите од сувишни лиски, и издубите корен. У удубљење успите сирће (отприлике мала кафена шољица) па кашику соли и протресите главицу како би се састојци равномерно распоредили по целој главици.

Овако припремљен купус ставите у кесу коју ћете потом одложити у замрзивач на 48 сати. Када је извадите и одмрзнете добићете кисели купус! Припрема сарме може да почне!

Постоји и један мало спорији начин да укиселите купус. Када очистите главицу, издубите корен и сипате у шупљину со, ставите купус у дубљи суд, а поред њега кришку хлеба.

Купус потом прелијте кључалом посољеном водом (со по укусу, али ипак водите рачуна да га со чува од кварења) и поклопите. Очекујте да се купус укисели за највише пет дана, али услов је да га држите на топлом.

(Dnеvnik/Kurir.rs)

Пише:
Пошаљите коментар
ВАЉАЋЕ НАЗИМУ Сецкани кисели купус у тегли БЕЗ КОНЗЕРВАНСА припрема се за час

ВАЉАЋЕ НАЗИМУ Сецкани кисели купус у тегли БЕЗ КОНЗЕРВАНСА припрема се за час

18.09.2023. 20:44 20:58
Домаћи кисели купус „слађи” и јефтинији него у радњи

Домаћи кисели купус „слађи” и јефтинији него у радњи

12.11.2020. 11:47 11:49
Футошки кисели купус већ у Чикагу

Футошки кисели купус већ у Чикагу

04.10.2016. 20:41 09:06