КИСЕЛИ КУПУС ЗА САМО 2 ДАНА без каце и бесног комшилука
Немате услова ни простора да држите кацу купуса у стану или подруму? А сарму бисте ипак јели, ону домаћу?
Постоји једноставан рецепт и одличан је, многи су одушевљени,
Решење постоји. Купус можете да укиселите за два дана и то на следећи начин који је баш занимљив и брз.
Главицу купуса очистите од сувишни лиски, и издубите корен. У удубљење успите сирће (отприлике мала кафена шољица) па кашику соли и протресите главицу како би се састојци равномерно распоредили по целој главици.
Овако припремљен купус ставите у кесу коју ћете потом одложити у замрзивач на 48 сати. Када је извадите и одмрзнете добићете кисели купус! Припрема сарме може да почне!
Постоји и један мало спорији начин да укиселите купус. Када очистите главицу, издубите корен и сипате у шупљину со, ставите купус у дубљи суд, а поред њега кришку хлеба.
Купус потом прелијте кључалом посољеном водом (со по укусу, али ипак водите рачуна да га со чува од кварења) и поклопите. Очекујте да се купус укисели за највише пет дана, али услов је да га држите на топлом.
(Dnеvnik/Kurir.rs)