ЕВО НАЈУКУСНИЈИ ПРЕЛИВ ЗА ПИТЕ КОЈИ КОРИСТЕ У ПЕКАРАМА: Невероватно, у исто време ће бити и хрскава и мекана
Познато је колико је важан прелив за припрему омиљене пите јер се тајна њеног укуса и сочности крије управо у преливу.
Пите су чест гост на нашим трпезама, а спремамо их са сиром, месом, зељем, спанаћем и на још много начина.
Међутим, да ли сте некада приметили разлику између ваше пите и оне коју купите у пекари?
То је зато што пекари користе један врло једноставан прелив, а ми вам доносимо рецепт за њега.
• 8 кашика брашна
• 1 кесица сувог квасца
• 2 шоље млека
• 100 мл уља
• со
• шећер
Припрема:
Помешајте мало шећера и квасца, па их прелијте млаким млеком и промешајте.
Затим додајте со, уље и брашно.
Овим преливом премажите сваку кору и онда филујте на уобичајен начин.
Уколико вам остане прелива, прелијте га преко пите и оставите да одстоји око сат времена.
Krstarica.com