Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО НАЈУКУСНИЈИ ПРЕЛИВ ЗА ПИТЕ КОЈИ КОРИСТЕ У ПЕКАРАМА: Невероватно, у исто време ће бити и хрскава и мекана

28.06.2024. 10:43 11:05
Пише:
Фото: pixabay.com

Познато је колико је важан прелив за припрему омиљене пите јер се тајна њеног укуса и сочности крије управо у преливу.

Пите су чест гост на нашим трпезама, а спремамо их са сиром, месом, зељем, спанаћем и на још много начина.

Међутим, да ли сте некада приметили разлику између ваше пите и оне коју купите у пекари?

То је зато што пекари користе један врло једноставан прелив, а ми вам доносимо рецепт за њега.

•          8 кашика брашна

•          1 кесица сувог квасца

•          2 шоље млека

•          100 мл уља

•          со

•          шећер

Припрема:

Помешајте мало шећера и квасца, па их прелијте млаким млеком и промешајте.

Затим додајте со, уље и брашно.

Овим преливом премажите сваку кору и онда филујте на уобичајен начин.

Уколико вам остане прелива, прелијте га преко пите и оставите да одстоји око сат времена.

Krstarica.com

Пише:
Пошаљите коментар