Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EVO NAJUKUSNIJI PRELIV ZA PITE KOJI KORISTE U PEKARAMA: Neverovatno, u isto vreme će biti i hrskava i mekana

28.06.2024. 10:43 11:05
Piše:
Foto: pixabay.com

Poznato je koliko je važan preliv za pripremu omiljene pite jer se tajna njenog ukusa i sočnosti krije upravo u prelivu.

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

•          8 kašika brašna

•          1 kesica suvog kvasca

•          2 šolje mleka

•          100 ml ulja

•          so

•          šećer

Priprema:

Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

Krstarica.com

Piše:
Pošaljite komentar