EVO NAJUKUSNIJI PRELIV ZA PITE KOJI KORISTE U PEKARAMA: Neverovatno, u isto vreme će biti i hrskava i mekana
Poznato je koliko je važan preliv za pripremu omiljene pite jer se tajna njenog ukusa i sočnosti krije upravo u prelivu.
Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.
Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
• 8 kašika brašna
• 1 kesica suvog kvasca
• 2 šolje mleka
• 100 ml ulja
• so
• šećer
Priprema:
Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.
Krstarica.com