light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Schneider Electric наставља свој амбициозни програм трансформације одрживости са непоколебљивом одлучношћу

20.08.2024. 14:28 14:52
Пише:
Извор: Schneider Electric

Schneider Елецтриц, лидер у дигиталној трансформацији управљања енергијом и аутоматизацији, представио је данас свој учинак на пољу одрживости за други квартал 2024, као и полугодишње финансијске резултате.

Праћење и објављивање кварталног напретка у оквиру програма Schneiderov утицај на одрживост (SSI) од кључног су значаја за остваривање глобалних и локалних циљева у периоду 2021–2025. и доприносе достизању његових шест дугорочних циљева одрживости.

Schneider Елецтриц је прошлог месеца освојио прво место на листи „Најодрживијих компанија на свету за 2024. годину“ коју су саставили ТИМЕ магазин и Статиста , што додатно потврђује колико је утицај на одрживост стратешки важан за компанију. Ово признање истиче климатско лидерство Schneider Елецтрица у постављању амбициозних циљева и његову стручност у помагању корисницима да постану енергетски ефикаснији и смање своје емисије.

„Прво место на листи ТИМЕ магазина међу најодрживијим компанијама потврђује колико амбиције и посвећености је потребно да би се декарбонизовали ланци вредности и развили пословни модели“, изјавио је Хавијер Деноли,виши потпредседник за одржив развој у компанији. „Остало је још годину и по дана до испуњења амбиција одрживости до 2025. и свака Schneiderova трансформативна глобална и локална иницијатива нам помаже да постојано и свесно настављамо са достигнућима и тежимо трајном утицају.“

Schneider Елецтриц је у овом кварталу одржао корак у:

 климатском деловању: пређена је граница од 600 милиона тона уштеђених или избегнутих угљеничних емисија за кориснике, захваљујући енергетски штедљивим производима, софтверима и услугама. Schneider Елецтриц наставља са постојаним напретком у сваком кварталу и на добром је путу да испуни свој циљ да помогне својим корисницима да уштеде и избегну 800 милиона тона емисија ЦО₂ до 2025. године. Напори у убрзаној декарбонизацији добављача и решавању емисија опсега 3 су такође награђени импресивним напретком са 19% у истом периоду прошле године на 33% у овом кварталу. Schneider Елецтрицов пројекат нултог енергетског статуса  подстиче стратешке добављаче да пређу на чистију енергију, повезује их са пружаоцима решења и нуди подршку на терену, анализу тржишта обновљиве енергије и специјализовану обуку.

 Оснаживању свих генерација понудом могућности за учење и развој како би се испунила Schneiderova амбиција да обучи 1 (један) милион људи у вештинама управљања енергијом до краја 2025. године. Захваљујући тесној сарадњи са НВО сектором и подстицању запослених да волонтирају као тренери, 682.000 људи широм света је искористило ове едукативне и предузетничке могућности. Фондација Schneider Елецтриц је недавно склопила партнерство са социјалним предузећем ИНЦО у Сенегалу за програм дигиталног учења под називом „Прикључите се енергетској транзицији“.

На крају квартала је Schnеidеrova оцена утицаја на одрживости је износила 6,78 поена и компанија је на добром путу да оствари годишњи циљ за 2024. од 7,40 од укупно 10 поена. Више детаља се може наћи у Извештају за II квартал 2024. године  Schneiderovog програма утицаја на одрживост, укључујући и приказ напретка:

Остали кључни резултати у одрживости у другом кварталу:

 освојена Награда за најбољи универзални документ за регистрацију на додели Награда за транспарентност за 2024. годину

 другу годину заредом освојен LivingWagе сертификат који додељује Мрежа за поштену плату као потврду да компанија цени и поштено награђује своје запослене

 прво место међу Гартнерових најбољих 25 ланаца набавке

 Schneider Home решење је освојило Награду за најодрживији производ за 2024. годину коју додељује медијска кућа Греен Буилдер

 увођење система руралне електрификације и чисте енергије Villaya Flex  за заједнице ван мреже

Повезани извори:

Погледајте Schneider Елецтриц’с Half-year 2024 Финанциал анд Extra-financial релеасе.

Schneider Елецтриц’с Енвиронментал, Социал анд Говернанце (ЕСГ):

Sustainability репортс паге

Frequently Аскед Questions (FAQ)

Sustainability Дисцлосуре Дасхбоард

промо

Аутор:
Пошаљите коментар