light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пред Нову годину у војвођанским хотелима већ нема слободних соба

12.12.2022. 09:48 10:30
Пише:
Извор: Пролазнике је на Тргу слободе дочекала празнична атмосфера Фото: В. Фифа  

Мада је до Нове године остало још три седмице, аражмани за највеселију ноћ у години у хотелима по свим градовима у Војводини углавном су распродати.

 Током новогодишњих празника у хотелима ће бити највише туриста из Бугарске, Словеније и Румуније, али ће бити и домаћих гостију.

У познатом новосадском хотелу „Парк” места више нема, а аражмане за Нову годину продали су гостима из Бугарске и Румуније. Како су рекли у овом хотелу, свечана вечера коштала је 170 евра, без преноћишта.

За разлику од овог хотела, у хотелу „Нови Сад” има још места за провод током најлуђе ноћи. Додуше, само у ресторану, а слободних соба нема од 31. децембра до 2. јануара. Цена свечане вечере у ресторану, која укључује храну и пиће, у овом хотелу је 120 евра. Како су навели у „Новом Саду”, у хотелу ће боравити углавном домаћи гости, али биће и туриста из Бугарске и Словеније.

И на Петроварадинској тврђави, у хотелу „Леополд”, места нема, а аранжмани су продати гостима из околних земаља - Хрватске, Словеније, Бугарске и Румуније. Аранжман с три ноћења за две особе и укључену новогодишњу вечеру у „Леополду” кошта 407 евра.

У непосредној близини Руме, а на педесетак километара од Новог Сада, сместио се хотел „Борковац”, који је, такође, распродао све аранжмане за новогодишњу ноћ. Они који су то учинили, у хотелу ће, осим дочека 2023. године, боравити две ноћи. Цена новогодишње вечере је 7.000 динара, и као и у многим другим хотелима и у овом ће гости бити опуштени јер неће морати да доплаћују пиће, већ по жељи да наручују шта им прија, неограничено.


„Фрушке терме” и „Премијум аква”

За оне с дубљим yеpom ту је и понуда за дочек Нове године у хотелима „Фрушке терме” и „Премијум аква„ у Врднику. У „Фрушким термама„ три ноћења за две особе коштају 76.960 динара, а за новогодишњу вечеру треба издвојити још 11.800 динара по особи. У хотелу „Премијум аква” аранжман, који укључује три ноћења за две особе, кошта 122.000 динара, а новогодишња вечера се посебно плаћа. У овим хотелима, како нам је речено, још има места, а они који желе да долазак Нове године дочекају у њима морају да знају да је су у понуди арнажмани кој подразумевају минимално три ноћења.


Хотели у познатој туристичкој дестинацији на северу земље - Палићу такође су распродали смештај за наступајућу 2023. годину. У хотелу „Президент” аранжман за две особе, који укључује два ноћења, продати су за 17.860 динара, а за свечану вечеру по особи је требало доплатити још 2.500 динара. У овом хотелу биће и домаћих и страних гостију, док ће у хотелу „Патриа” у Суботици током Нове године бити туристи из Бугарске.

И хотел „Србија” у Вршцу током новогодишње ноћи угостиће туристе из Бугарске, а аржамане су нудиле туристичке агенције. За разлику од Банаћана у Вршцу, зрењанинске хотеле напуниће махом туристи из Румуније.

У познатом хотелу „Војводина” у Зрењанину Нову годину ће дочекати заједно гости из Румуније и Словеније .У овом хотелу све собе су пуне од 31. децембра до 2. јануара. У ресторану је остало још мало места за дочек, а свечана вечера кошта 6.000 динара по особи.

Хотел „Тиски цвет” у Новом Бечеју такође је продао новогодишње аржамане, а у њему ће бити домаћи гости, углавном из Београда. Аранжман, који подразумева два ноћења и новогодишњу вечеру за две особе, коштао је 260 евра.

З. Делић

Очекује се између 15.000 и 20.000 гостију

Аранжмани за Нову годину распорадити су и у другим градовима у земљи, као и у планинским центрима и бањама, каже за „Дневник” директор ХОРЕС-а Георги Генев.

- Током новогодишњих празника очекује се долазак између 15.000 и 20.000 гостију, а највише из Бугарске, потом Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Румуније... - казао је Генев и додао да ће попуњеност капацитета у хотелском и приватном смештају током дочека Нове године бити за пет одсто већа у односу на дочек Нове године пре пандемије коронавируса - 2019. године. Оно што нас охрабрује јесте то што су хотели већ сада попуњени око 85 одсто.

 

Аутор:
Пошаљите коментар