„СТРУЈА И ГАС НЕЋЕ БИТИ ПРЕСКУПИ Спустиће се инфлација”

АТИНА: Председник Србије Александар Вучић рекао је да је добра вест да су председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и председник Европског савета Шарл Мишел јасно нагласили да је енергетска ситуација у Европи много боља, али да је забринут за раст цене нафте.
struja dalekovod
Фото: pixabay.com

"Ако настави овако да расте још две или три недеље, онда `оде маст у пропаст`. Али, верујем да су магацини по Европи попуњени и да ће то значити да струја не иде прескупо на тржишту, као ни гас, што је увек добро и за нашу земљу и за спуштање и смањење инфлације. У сваком случају, то су добре вести", рекао је данас председник у обраћању медијима поводом јучерашњег неформалног састанка лидера земаља Западног Балкана.

Председник је рекао да је неизвесно каква ће ситуација бити са нафтом и у том смислу нагласио да данас предстоји и Самит групе земаља коју чине Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужноафричка Република (БРИКС).

"Па ћемо да видимо, мислим да ће уколико донесу одуку о ширењу БРИКС-а она бити историјска. Нисам сигуран да ће моћи да је донесу данас. У том случају они постају после много деценија глобални играч који покушава да направи алтернативу колективном западу. Та геополитичка игра биће све занимљивија", оценио је Вучић. 

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести