ОБУКА ПИЛОТА СВЕ ВАЖНИЈА Најмодернији симулатор летења за путничке авионе

Ваздухопловна академија ускоро постаје власник технолошки најнапреднијег симулатора летења за обуку пилота путничких авиона типа Ербас А320 након што је потписан уговор за његову набавку од канадске компаније ЦАЕ, најавила је јуче в.д. директора Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић.
a
Фото: Pixabay

Она је на отварању Ваздухопловног самита југоисточне Европе (Соутхеаст Еуропе Авиатион Суммит - СЕАС), који се данас и сутра одржава у Београду казала да ће тиме Ваздухопловна академија постати најконкурентнија регионална школа за обуку пилота путничких авиона. „Данас могу објавити да је потписан уговор за симулатор за Ваздухопловну академију, који ће се инсталирати у наменски изграђеној згради у оквиру Ваздухопловне академије на Дорћолу”, рекла је ГрујићПрема њеним речима, испорука Левел Д симулатора, тренутно технолошки најмодернијег симулатора летања у овом делу Европе, очекује се за годину дана и користиће се за обуку пилота путничких авиона који су претходно своју обуку завршили у Тренинг центру Ваздухопловне академије.

Национална авио-компанија ће сада моћи да своје пилоте обучава у Србији за тип авиона Ербас А320, које већ поседује у флоти

Набавка симулатора, како је додала, будућим пилотима ће омогућити да стичу вештине у реалистичном окружењу пилотске кабине, а имаће велики значај и за националну авио-компанију, која ће сада моћи да своје пилоте обучава у Србији за тип авиона Ербас А320, које већ поседује у флоти. 

Према њеним речима, ово је највећа инвестиција у обуку ваздухопловног кадра Србије у последњих 30 година и набавка два симулатора вредности је 13 милиона евра. Грујић је подсетила да је захваљујући кредиту од 65 милиона евра, који је обезбедила Влада Србије, креиран национални ваздухопловни тренинг центар у коме су на једном месту обједињени средње и високо дуално образовање за школовање кадрова за потребе домаћих и страних авио-компанија, попут пилота, авио-механичара, контролора летења и кабинског особља.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести