ШТА ЈЕДЕ ЂОКОВИЋ У ТОКУ ДАНА? Исхрана за све: Ово су Нолетови оброци захваљујући којима славни тенисер ОСТАЈЕ У ОДЛИЧНОЈ ФОРМИ!
Новак Ђоковић је најбољи српски тенисер свих времена. Успео је да уради оно о чему су многи само сањали, током каријере освојио је 23 гренд слем титуле. Славног тенисера многи сматрају најбољим тенисером свих времена, а често истиче да су за то криви исхрана и тренинзи. Једном је прокоментарисао колико му је важно да једе храну током меча.
- Банане, урме и вода, стварно не разумем, свака утакмица је иста, да се договоримо, а они још увек не разумеју. Донесу ми јабуку. Каква јабука, човече. Онда нађем крушку, без урме. Па донесу ми неке магнете, свашта - насмејао се Новак окупљеним новинарима.
Познато је да је из исхране избацио млечне производе, црвено месо, глутен и шећер. Труди се да попије много воде током дана, а не прође ни једно јутро, а да чим се пробуди не попије чашу млаке воде са лимуном. Такође пази да му оброци буду отприлике у исто време, а јутарњу ужину узима само ако му је потребна. Врло често пије сок од целера на празан стомак.
Ово је мени који користи Новак Ђоковић:
Први дан
Доручак: Вода и две кашике меда. Затим једе мусли од органског овса, бруснице, сувог грожђа, семенки бундеве или сунцокрета, бадема. Јутарња ужина (ако је потребно): хлеб без глутена или крекери са авокадом и туњевином.
Ручак: Салата од мешаног поврћа, тестенина примавера без глутена (по жељи се користе тестенине од пиринча, тиквице, шпаргле, сушени парадајз и вегански сир).
Поподневна ужина: Јабука са путером од индијског ораха, диња.
Вечера: Кељ, цезар салата (кељ, коморач, киноа и пињоли) плус дресинг (укључујући инћуне или сардине), супа од минештре, филети лососа са печеним парадајзом и маринадом.
Други дан
Доручак: Вода, две кашике меда, банана са путером од индијског ораха, воће. Јутарња ужина (ако је потребно): тост без глутена са бадемовим путером и медом.
Ручак: Салата од мешаног зеленила, зачињена салата од резанаца (укључујући резанце без глутена, црвену паприку, руколу, индијски орах и листове босиљка, балзамико сирће).
Поподневна ужина: Интегралне плочице са воћем и орасима.
Вечера: Салата од туњевине (боранија, пасуљ, рукола, туњевина, црвена паприка, парадајз и сланутак из конзерве), парадајз супа, печени парадајз.
Трећи дан
Доручак: Вода, две кашике меда, зоб без глутена са путером од индијског ораха и бананом, воће.
Јутарња ужина: Домаћи хумус (укључујући сланутак без глутена и соја сос) са јабукама.
Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена са пестом (укључујући тестенину од пиринча, орахе и листове босиљка).
Поподневна ужина: Авокадо са крекерима без глутена, воће.
Вечера: Салата са авокадом и домаћим дресингом, супа од шаргарепе и ђумбира.
kurir.rs/story.hr